Újságírók listázását tervezik

Nesze neked sajtószabadság.

2020. 02. 06. 10:50
null
Fotó: AP Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A liberális mintaállamnak számító Kanadában egy új intézkedést készülnek bevezetni, mely azt írná elő, hogy minden hírportálnak kormányzati engedélyre lenne szüksége a működéshez – szemlézte a V4NA nemzetközi hírügynökség cikkét az Origo.

Ez többek között azt is jelentené, hogy regisztrálnia kellene minden olyan személynek, aki valamilyen médiatartalmat tesz közzé az interneten.

Bár az illetékes – egyébiránt természetesen liberális – miniszter, bizonyos Steven Guilbeault nem érti, mi a probléma mindezzel, azért a csíkos zokni és a személyes névmásokkal előszeretettel bűvészkedő Trudeau Kanadájában bizony központilag nyilvántartanák az újságírókat a tervezet szerint. Hogy egy, a liberálisok által előszeretettel használt szót használjunk, listáznának.

Nesze neked sajtószabadság.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.