A 20. POSZT későbbi időpontban kerül megrendezésre

„A Pécsi Országos Színházi Találkozó tulajdonosai és ügyvezetése – hosszas és körültekintő mérlegelést követően – úgy döntöttek, hogy a júniusról szeptemberre tervezett 20. fesztivál megtartását későbbi időpontra halasztják” – írja közleményében a Pécsi Országos Színházi Fesztivál Nkft. 

Magyar Nemzet
2020. 08. 05. 14:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pécs városa és a Magyar Teátrumi Társaság arra való tekintettel, hogy a pandémiás helyzet nem szűnt meg, semmilyen módon nem akarják veszélyeztetni a színházat szerető közönséget, a résztvevő 13 színház színészeit, műszaki személyzetét. Bár a kormány legutóbbi rendelete nem tiltaná, de a tervezett tíznapos országos rendezvény több száz határon inneni és túli közreműködője, illetve a publikum folyamatos és koncentrált jelenléte a Pécsi Nemzeti Színház épületében fokozott kockázatot jelentene mindenki részére, még az egészségügyi előírások teljes betartása esetén is. A szervezők remélik, hogy valamilyen módon meg tudják tartani a közös ünnepet, bíznak a közönség, a színházi szakma, a támogatók és a tulajdonosok megértésében.

„Erős köszönetet mondunk a Forte Társulat, a Frenák Pál Társulat, a tatabányai Jászai Mari Színház, a Katona József Színház, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, a Miskolci Nemzeti Színház, a Nemzeti Színház, az Örkény Színház, a Radnóti Színház, a Rózsavölgyi Szalon, a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, a Vígszínház, a székesfehérvári Vörösmarty Színház vezetőinek és társulatainak a segítőkészségért, a türelemért, az előkészítésben való aktív részvételért” – áll a POSZT ügyvezetői, Márta István és Moravetz Levente által jegyzett közleményben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.