A keresztények továbbra is nyugodtan provokálhatók

Mégsem kell törölnie a Netflix internetes médiaszolgáltatónak a kínálatából a Jézust homoszexuálisként ábrázoló filmet, a brazil legfelsőbb bíróság ugyanis felülírta a múlt héten hozott bírósági döntést.

Magyar Nemzet
2020. 01. 13. 10:21
null
Botrányfilm. Vajon miért csak Jézust pécézik ki a humoristák? Forrás: Netflix
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mégsem kell törölnie a Netflix internetes médiaszolgáltatónak a kínálatából a Jézust homoszexuálisként ábrázoló filmet, amelyet sokan istenkáromlónak tartanak, a brazil legfelsőbb bíróság ugyanis felülírta a múlt héten hozott bírósági döntést. A tartalomszolgáltató magyar oldalán is elérhető Krisztus első megkísértése című film ellen egy brazil katolikus szervezet indított petíciót, mondván, hogy több millió katolikusnak sértették meg ezzel a becsületét, ráadásul karácsony idején tűzték műsorra.

Az első ítéletet hozó bíró, Benedicto Abicair szerint a film „rombolást okoz egy javarészt keresztény társadalomban”, ám a Netflix panaszt tett a legfelsőbb bíróságnál a döntés miatt, azt állítván, hogy az említett bíró el akarja lehetetleníteni a vígjátékokat készítő Gregorio Duvivier és Fábio Porchat humoristákat.

Botrányfilm. Vajon miért csak Jézust pécézik ki a humoristák?
Fotó: Netflix

Dias Toffoli, a legfelsőbb bíróság elnöke közleménye szerint a Netflix továbbra is sugározhatja Brazíliában a filmet, mert a szólás szabadsága alapvető jog egy demokráciában. Brazíliában tehát nyugodtan provokálható a keresztény többség, ráadásul karácsony környékén, hiszen ez belefér a szólásszabadságba.

A Netflix magyar oldalán ezzel a szöveggel reklámozzák a filmet: „A 30. születésnapját ünneplő Jézus meglepetésvendéget mutat be a családnak. Ilyen agyament karácsonyi különkiadásra csak a Porta dos Fundos komikusai képesek.”

A költői kérdés az, hogy a nyilvánvaló provokáción túl mi a célja ennek az akciónak, illetve miért csak a kereszténységet pécézik ki maguknak a roppant felvilágosult humoristák?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.