Bagdy Emőke csodálatos gondolatai anyák napjára – Nézze meg!

Csak a magyar nyelvben létezik ez a különleges megjelölés: édesanya, az „édes” jelző.

Forrás: M5, Facebook2020. 04. 30. 16:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M5 csatorna Facebook-oldalán, a Mentális immunerősítés című sorozat keretében osztotta meg gondolatait Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus és pszichoterapeuta.

Anyák napja magának az életnek, az élet örökkévalóságának a dicsérete – mondta a videóban Bagdy Emőke, aki az anya-gyermek kapcsolat elemzése közben hozzátette: a köldökzsinór az az életszimbólum, amely múltat és jövőt összeköt, és így a jelenben mindig újraszületik.

A szakpszichológus és pszichoterapeuta külön felhívta a figyelmet egy érdekességre: csak a magyar nyelvben létezik ez a különleges megjelölés: édesanya, az „édes” jelző, így lesz különlegesen mély és lelki a szó: édesanyám.

Bagdy Emőke a videóban arról is beszélt: ha már nem él édesanyánk, akkor az a fájdalmas seb érintődik meg a lelkünkön, amelyben az emlékezés visszalapozásában rátalálunk egy fájó-szép érzésre, aminek a visszaidézése mintegy feltámasztja édesanyánkat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.