Eltemették Benkő Lászlót, az Omega billentyűsét + galéria

A szertartáson részt vettek a híres pályatársak: Kóbor János, Pataky Attila, Presser Gábor, Nagy Feró, Frenreisz Károly, Müller Péter Sziámi és Lukács Sándor is.

Petrovics
2020. 12. 02. 18:20
FRENREISZ Károly; BENKŐ László
Budapest, 2020. december 2. Frenreisz Károly, Kossuth-díjas magyar rockzenész, zeneszerző mond beszédet Benkő László búcsúztatásán a Farkasréti temetőben 2020. december 2-án. Benkő László, a Kossuth- és Liszt-díjas Omega együttes egyik alapítója, billentyűse, zeneszerzője november 18-án, 77 éves korában hunyt el. MTI/Kovács Attila Fotó: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma délután 14 órakor családja, barátai és pályatársai kísérték utolsó útjára Benkő Lászlót, az Omega együttes alapító billentyűsét a Farkasréti temetőben. Amint lapunk is megírta, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész november 18-án, hetvenhét esztendős korában, hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el.

A járványhelyzet következtében bevezetett szigorítások miatt csak a szűk család és a barátok állhattak Benkő László ravatalánál – írta a metropol.hu.

A szertartáson részt vettek a híres pályatársak: Kóbor János, Pataky Attila, Presser Gábor, Nagy Feró, Frenreisz Károly, Müller Péter Sziámi és Lukács Sándor. Továbbá Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is tiszteletét tette a temetésen.

 

Frenreisz Károly rockzenész is mondott beszédet Benkő László búcsúztatásán – Fotó: MTI/Kovács Attila

 

A szertartáson beszédet mondott Nagy Feró és Debreczeni Ferenc. Utóbbi megható szavakkal emlékezett meg Benkő Lászlóról, és felelevenítette azt is, hogy mindig várni kellett rá:

„Drága barátom, bárcsak még most is várhatnánk rád valahol” – fogalmazott.

A ravatalozótól a család és a szűk baráti kör kísérte végső nyughelyére Benkő Lászlót.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.