Fellépnek a homoszexuális Hamupipőke ellen

Petíciót kezdeményezett a CitizenGO érdekvédelmi szervezet a Meseország mindenkié címmel a Labrisz Leszbikus Egyesület kiadásában megjelent mesekönyv terjesztése ellen. Alig két nap alatt több mint tízezer ember írta alá, hogy vegyék le a könyvesboltok polcairól a homoszexualitásról és a transzneműek szerelméről szóló anekdotagyűjteményt.

Szilléry Éva
2020. 09. 24. 13:40
null
Meseország mindenkié Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Héthatárra szólt a lagzi, két királyfi lett egy pár, Az örök szerelmet zengi, most a legszentebb oltár” – csupán néhány „ártatlan” sor a Meseország mindenkié címmel kiadott gyerekkönyvből, amelyben mások mellett homoszexuális Hamupipőkével is találkozhatnak a gyerekek. De megismerjük a szarvaslányt is, akinek a jó tündér segít a fiúvá válásban, agancsa lesz, fiúként így már összejön gyerekkori fiú barátjával. A CitizenGO érdekvédelmi szervezetnél kiütötték a biztosítékot a szóban forgó történetek, és petíciót tett közzé, hogy a kiadványt a Pagony könyvesbolt, az Írók Boltja, valamint a Líra.hu, melyeknek polcain található most a kötet, ne terjesszék a jövőben.

Schittl Eszter, a kampány hazai vezetője lapunknak elmondta, a könyvet végigolvasta, és már az előszóban nyílt állásfoglalás hangzik el, miszerint „óvodai és iskolai foglalkozástervek is készültek a mesékhez”.

Egyértelművé vált, hogy a könyvet kiadó Labrisz Leszbikus Egyesület a legkisebbeknek szánja. A kötetben transzgender „nemváltásokat” megjelenítő mesék mellett homoszexuális esküvőt és házasságot bemutató történetek is helyet kaptak – áll az indítványban. „A gyerekek transzneművé érzékenyítése a cél, a könyv a kicsik identitásfejlődésében mérhetetlen káoszt okozhat, ezért tiltakozunk annak terjesztése ellen” – fogalmazott Schittl Eszter.

Érdekes manipuláció, hogy a mesekönyv grafikai megjelenésében konzervatív benyomást kelt és azzal, hogy a Pagony könyvesbolt befogadta, a szülőket is félrevezeti. Mert a könyv jól ismert klasszikus mesék átiratait tartalmazza, emellett a borítója és a grafikája hagyományosnak mondható, így a gyanútlan szülők vagy pedagógusok anélkül is megvehetik az LMBTQ-propagandával fűszerezett gyerekkönyvet, hogy tudnák, mit tartanak a kezükben.

A szülők és a pedagógusok álláspontja világos: politikai és szexuális ideológiai tartalmak nem valók a gyerekeknek – fogalmaz a felhívás.

A gyermekek biztonságos fejlődése miatt a CitizenGO azt kéri, segítsük az aláírásgyűjtést, hogy mihamarabb elérjék a húszezer szignót az ügyben.

A témáról korábban itt írtunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.