Hat országból érkeznek táncművészek Veszprémbe

 Megrendezik a 22. Kortárs nemzetközi táncfesztivált Veszprémben szeptember elején, az ötnapos rendezvényen a hazai társulatok produkciói mellett külföldi előadókkal is találkozhat a közönség. A produkciók a Pannon Várszínházban, az Agórában, a Veszprémi Petőfi Színházban és a Latinovits–Bujtor Játékszínben láthatók majd.

Magyar Nemzet
2020. 08. 03. 13:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 22. Kortárs nemzetközi táncfesztivál művészeti igazgatója, Krámer György Veszprémben sajtótájékoztatón jelentette be, hogy szeptember 6. és 10. között megrendezik a fesztivált.

A fesztivál korábbi éveiből ismert társulatok új produkciókkal érkeznek. Az első napon a Szegedi Kortárs Balett, a Frenák Pál Társulat és a Zadam Társulat lép közönség elé, a következő napon egy francia társulat, Compagnie Adrien M. és Claire B. egy videóművészeti alkotást mutat be Hakanai címmel. Szintén aznap lép fel a Bozsik Yvette Társulat és a Közép-Európa Táncszínház. A Pécsi Balett, a Közép-Európa Táncszínház, a Gangaray Dance Company és Feledi János társulatának produkciója szeptember 8-án kerül a közönség elé. A fesztivált záró nemzetközi táncgálán fellép a Duda Éva Társulat és Oberfrank Réka.

Az elmúlt évtizedek fesztiváljainak anyagát a Laczkó Dezső Múzeumban mutatják be az érdeklődőknek a Gáspár Gábor fotós műveiből összeállított tárlaton.

Sándor Zoltán, a fesztivál nemzetközi menedzsere elmondta, hogy a szeptember 9-i táncgálára Németországból, Ausztriából, Lengyelországból, Portugáliából, Szlovákiából, Csehországból érkeznek majd táncművészek.

Vándorfi László, a fesztivált szervező Pannon Várszínház igazgatója közölte: a produkciók a Pannon Várszínházban, az Agórában, a Veszprémi Petőfi Színházban és a Latinovits–Bujtor Játékszínben láthatók majd.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.