Kaposváron rendezik a ZeneVarázslatot

Ötödik alkalommal rendezik meg a ZeneVarázslat négykezes zongoraversenyt március 4. és 8. között. Idén először Kaposváron, a megújult Csíky Gergely Színház ad otthont a komolyzene és a költészet szeretetére nevelő mozgalomnak.

Szilléry Éva
2020. 02. 12. 10:18
null
Várnagy Andrea zongoraművésznő Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötödik alkalommal rendezik meg a ZeneVarázslat négykezes zongoraversenyt március 4. és 8. között. Idén először Kaposváron, a megújult Csiky Gergely Színház ad otthont a komolyzene és a költészet szeretetére nevelő mozgalomnak.

A ZeneVarázslat-koncert interaktív program, amely Várnagy Andrea zongoraművész ötlete és kezdeményezése alapján jött létre, a hangversenyen rövid négykezes karakterdarabok magyar költők verseivel összekapcsolva szólalnak meg.

Eger volt a bölcsője a ZeneVarázslat-koncertnek, mára azonban olyannyira kinőtte magát a program, hogy új helyszínre, Kaposvárra vitték a szervezők.

– Amikor a most tizennyolc éves kislányom még a pocakomban volt, nagyon sokat gyakoroltam, így ő komolyzenén nőtt fel, nem tudom, hogy ettől lett-e a Zeneakadémia rendkívüli tehetségek osztályának tagja mára – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Várnagy Andrea.

Fotó: Kurucz Árpád

– A jó zene a szívekbe lopja magát, lélekemelő és az intelligencia fejlődésé­ben rendkívül fontos szerepe van. Tisztelem a hagyományokat, útkereső vagyok, tudtam, hogy egyéni utat kell megtalálni, és egészen másként tanítani a zenét, mint gyerekkoromban én tanulhattam. A közvetlenség és az, hogy segítsünk a gyerekeknek rávilágítani a komolyzene üzenetére, nekem azóta küldetés, amióta zongoraművész vagyok. Azt szoktam mondani, hogy nemcsak a zongora, de a szív billentyűin is játszom. A legfontosabb számomra a koncerten, hogy személyessé váljon a zongoraverseny – hangsúlyozta a zongoraművész. Várnagy Andrea célja, hogy minél több gyerek csatlakozzon a mozgalomhoz, közösségi élményt is adjanak a komolyzenén keresztül.

A frissen átadott kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója, Fülöp Péter a Magyar Nemzetnek elmondta, azon dolgoznak, hogy a színház a társművészeteket is be tudja vonzani a falai közé. A ZeneVarázslat versennyel pedig hosszú távú együttműködést terveznek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.