Látogatóinak legkedvesebb emlékeiből szemezget a 150 éves New York-i Metropolitan múzeum

Forrás: MTI2020. 01. 09. 19:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Látogatóinak legkedvesebb emlékeit gyűjti össze és osztja meg közösségi oldalain az év folyamán a fennállásának 150. évfordulóját ünneplő New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum (Met).

A Met Stories elnevezésű kezdeményezés keretében a nagyközönség tagjai a MyMetStory címkével ellátott írások, fényképek vagy videók révén oszthatják meg a közösségi felületeken vagy a múzeum saját honlapján az intézményhez kötődő személyes történeteiket.

A múzeum a saját közösségi oldalain is meg fog osztani néhányat a bejegyzések közül.

A projekt részeként egy 12 epizódból álló videósorozat is készül, amelyben művészek, tanárok, kurátorok, múzeumi alkalmazottak és dizájnerek mesélnek saját, az intézményhez fűződő élményeikről.

„A Met tele van történetekkel, amelyek egy részét a kiállított tárgyak őrzik, másik részét pedig az intézmény látogatói. Ez egy olyan hely, ahol mindenkit szívesen látunk és ahonnan mindenki egy történettel tér haza” – mondta Max Hollein, a múzeum igazgatója.

A New York-i Metropolitan múzeumot néhány amerikai üzletember, pénzügyi szakértő, vezető művész és gondolkodó hozta létre 1870-ben. A Met az Egyesült Államok legnagyobb művészeti múzeuma, és a világ három leglátogatottabb művészeti intézménye közé tartozik az évi csaknem hétmillió látogatójával.

A kerek évfordulót ünneplő eseménysorozat középpontjában a március 20-án nyíló Making The Met, 1870-2020 című grandiózus kiállítás áll, amely az intézmény gyűjteményéből összeválogatott több mint 250 alkotás, köztük a látogatók kedvencei, valamint a törékenységük miatt csupán egyszer-egyszer kiállításra kerülő kincsek révén kalauzolja végig az érdeklődőket a manhattani múzeum történetén.

A 2020-as év további fénypontjai közé tartozik a felújított British Galleries megnyitása, a 150. évforduló alkalmából a múzeumnak ajándékozott új műtárgyak bemutatása, interkulturális installációk elindítása és számos ünnepi program, esemény.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.