Pénzek színes világa

A tavaszi járványügyi helyzet és az ezt követő karantén a múzeumokat arra kényszerítette, hogy minél erősteljesebben képviseljék magukat az online térben. Ennek köszönheti létrejöttét a Pénzek színes világa elnevezésű vlog, amelynek március 26. és augusztus 31. között 162 epizódja került fel a Magyar Nemzeti Múzeum Facebook-profiljára és YouTube-csatornájára.

Magyar Nemzet
2020. 12. 01. 13:30
null
Fotó: MNM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzeti Múzeum Éremtárának munkatársa, Tóth Csaba által jegyzett vlog hónapokon át naponta minden este egy-egy új résszel jelentkezett a pénztörténet világából. November elejére pedig elkészült a videósorozaton alapuló könyv is, amely száz történetet mesél el a pénzek színes világából, bőséges képanyaggal illusztrálva.

Fotó: MNM

Az ilyenkor megszokott könyvbemutató a járvány második hulláma miatt lehetetlenné vált, így a kötetet szintén online térben mutatják be. A pénz világáról, a társadalomra és a mindennapokra gyakorolt hatásáról, mindent átszövő hatalmáról beszélget a szerző, Tóth Csaba, valamint Csorba László történész, a Magyar Nemzeti Múzeum címzetes főigazgatója, Szűts Zoltán médiakutató, tanszékvezető, egyetemi docens az Eszterházy Károly Egyetemen és Weisz Boglárka történész, a „Lendület” Magyar Középkori Gazdaságtörténti Kutatócsoport vezetője, a moderátor feladatát Berényi Marianna vállalta magára.

Időpont: december 2., 18.00

A járványügyi helyzetre való tekintettel a beszélgetés a Magyar Nemzeti Múzeum Facebook-oldalán élő közvetítésben zajlik. A felmerülő kérdéseket a nézők élőben, a komment szekcióban tehetik fel a résztvevőknek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.