A Testről és lélekről szereplőinek is díjat adott át Balog Zoltán

Lezsák Sándor is kitüntetésben részesült.

MTI
2018. 03. 13. 12:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az emberi erőforrások minisztere a nemzeti ünnep alkalmából, Orbán Viktor kormányfő megbízásából adta át az elismeréseket.

„1848 márciusához hasonlóan most ismét nekünk kell meghozni a döntést jövőnkről, a szabadságunkról. Nekünk kell döntenünk arról, hogy megmaradjon a szabadságunk, hogy ne más döntsön, és arról, milyen legyen ez a szabadság. El kell döntenünk, vállaljuk-e a munkát, a küzdelmet ennek a közösségnek a megmaradásáért és gyarapodásáért” – hangsúlyozta beszédében Balog Zoltán.

A mozgókép területén végzett kiemelkedő alkotótevékenysége, valamint művészi teljesítménye elismeréseként Balázs Béla-díjban részesült:

Kiemelkedő fotóművészeti, fotóriporteri tevékenysége elismeréseként Balogh Rudolf-díjban részesült:

A kultúra érdekében – hosszabb időn át – művészeti vagy kulturális intézményben, illetve szervezetnél végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Bánffy Miklós-díjban részesült:

Kiemelkedő zeneszerzői, zenei rendezői tevékenysége elismeréseként Erkel Ferenc-díjban részesült:

Kiemelkedő iparművészeti, ipari tervezőművészeti tevékenysége elismeréseként Ferenczy Noémi-díjban részesült:

Kiemelkedő táncművészeti tevékenysége elismeréseként Harangozó Gyula-díjban részesült:

Hortobágyi Károly-díjban részesült:

Kiemelkedő népművészeti munkásságának elismeréseként Martin György-díjban részesült: 

Kiemelkedő zenetudományi, és zenei ismeretterjesztő tevékenysége elismerésekén Szabolcsi Bence-díjban részesült:

Kiemelkedő újságírói tevékenysége elismeréseként Táncsics Mihály-díjban részesült:

Kiemelkedő színművészeti, színházi tevékenysége elismeréseként Jászai Mari-díjban részesült:

Kiemelkedő irodalmi – költői, írói, műfordítói, irodalomtörténészi – tevékenysége elismeréseként József Attila-díjban részesült:

Kiemelkedő képzőművészeti tevékenysége elismeréseként Munkácsy Mihály-díjat kapott:

A kortárs képzőművészet területén végzett kiemelkedő műkritikusi, kurátori tevékenysége elismeréseként Németh Lajos-díjban részesült:

Kiemelkedő zenei előadóművészeti tevékenysége elismeréseként Liszt Ferenc-díjat vehetett át: 

Kiemelkedő könnyűzenei tevékenysége elismeréseként Máté Péter-díjban részesült:

A magyar irodalom területén nyújtott kiemelkedő teljesítménye elismeréseként Magyarország Babérkoszorúja díjat vehetett át:

A magyar művészet értékeinek gyarapítása érdekében végzett magas szintű, igényes teljesítménye elismeréseként Magyarország Kiváló Művésze díjban részesült:

A magyar nemzeti kultúra, művészi alkotómunka területén végzett kiemelkedő művészi értékteremtő munkája elismeréseként Magyarország Érdemes Művésze díjat vehetett át:

Az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése és a gyógyítás terén végzett magas színvonalú munkája  elismeréseként  Semmelweis Ignác-díjat kapott:  

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.