Döbbenetes állatkínzás – síró medvebocsokat raktak ki a barlangból

Eljárást indított a rendőrség az ellen a négy Neamţ megyei román erdőmunkás ellen, akik kidobtak négy medvebocsot a barlangjukból.

Forrás: ERDÉLY.MA2021. 02. 19. 19:24
null
Neamţ megyei szadista favágók Forrás: FACEBOOK KÉPERNYŐFOTÓ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eljárást indított a rendőrség az ellen a négy Neamţ megyei erdőmunkás ellen, akik egy Gyergyószentmiklós környéki fakitermelésen kidobtak medvebocsokat a barlangjukból. A környezetvédelmi miniszter szerint megengedhetetlen, ami történt.

A hatóságok azt követően kezdtek el vizsgálódni az ügyben, hogy megjelent a Facebookon egy videófelvétel, amelyen látszik, amint négy férfi kivesz a barlangból négy síró medvebocsot, és szórakoznak rajtuk.

Neamţ megyei szadista favágók, akik kidobtak medvebocsokat a barlangjukból.
Fotó: FACEBOOK KÉPERNYŐFOTÓ

A Hargita megyei rendőr-főkapitányság közleménye értelmében a felvételek egy gyergyószentmiklósi magánerdészethez tartozó fakitermelésen készültek, és négy, 35 és 51 év közötti, Neamţ megyei férfi látható rajtuk, akik a fakitermelésen dolgoztak, egy Neamţ megyei cég alkalmazottaiként. A négy férfi ellen állatkínzás, valamint a hibernálás időszakának szándékos megzavarása miatt indítottak eljárást – olvasható az Erdély.ma cikkében.

Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter szerint megengedhetetlen, ami történt. Hozzátette, az ellenőrző csapatok még terepen vannak, tőlük várják az információkat arról, hogy megtalálták-e a bocsokat, életben vannak-e még az állatok. „Figyelembe kell vennünk azt is, hogy az eset nem ma történt, és lévén, hogy a bocsok alig pár hetesek, amennyiben az anyamedve nem tért vissza hozzájuk, nagyon kedvezőtlenül is alakulhatott a sorsuk. (…) Amikor az ellenőrző csapatok visszatérnek terepről, több információnk lesz” – fogalmazott Tánczos Barna.

A videó ide kattintva nézhető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.