Szerdán újabb megpróbáltatás várja az érettségizőket. A napot a történelemérettségikkel indítják a vizsgázók, és dél körül talán már túl is lesznek a nehezén, azonban van itt néhány trükk, amely segítheti a diákok sikerét a következő napokban.
Van itt néhány dolog, ami ronthatja az érettségizők teljesítményét
És néhány trükk, ami segíthet.

Az InfoRádióban a Semmelweis Egyetem adjunktusa azt mondta, érdemes a vizsgaidőszakokban odafigyelni a táplálkozásra is, ugyanis a vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést és segítenek az összpontosításban. Bodor Zsanett hozzáfűzte, az elégtelen mennyiségű és minőségű folyadék, a túl sok cukor és a feldolgozott étel viszont csökkentheti a koncentrációt.
További Mozaik híreink
Azt javasolta, próbáljunk meg minél több zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani, figyeljünk oda a napi folyadékbevitelünkre, a szénhidrátok közül pedig igyekezzünk azokat választani, amelyek nem tartalmaznak sok cukrot. Beszélt arról is, hogy vannak tápanyagok, amelyek segíthetik a gondolkodást, így
például az omega-3 zsírsavak, vagy mondjuk a magas kakaótartalmú étcsokoládéban található antioxidánsok.
Felhívta azonban a figyelmet arra is, nagyon fontos, tartsuk a mértéket. Kitért az ilyen esetekben rendkívül népszerű kávéra is, amelyből az Egészségügyi Világszervezet (WHO) napi három-négy csészét javasol. Azonban itt is van egy hasznos kis trükk.
Bodor Zsanett szerint érdemes a teát és kávét felváltva fogyasztani, a koffein ugyanis lassabban szívódik fel a teában található csersav miatt, ami azt jelenti, hogy az élénkítő hatása tovább tart. A mértéktelenség azonban itt is galibát okozhat – figyelmeztetett, hiszen erős szívdobogás, fejfájás, álmatlanság is jelentkezhet.
További Mozaik híreink
A téma legfrissebb hírei
Tovább az összes cikkhez
Borbás Marcsi elárulta a titkot, ettől gyönyörű a kertje
Ha egészséges kertet és növényeket szeretnénk, de tartózkodnánk a különféle vegyszerek használatától, a növénytársítás nyújthat megoldást.

Milyen vágódeszkát használ? Mutatjuk a helyes megoldást!
Hagymaszeleteléshez, húsaprításhoz, de az ételek előkészítéséhez is mindig a vágódeszkát használjuk.

Kiderült a tökéletes nokedli titka
A nokedli, vagy ahogy felénk hívják, galuska elkészítése alapvetően nem egy bonyolult folyamat, csak néhány apróságra oda kell figyelni.

Kiderült a titok a fagyasztott hús kiolvasztási technikáiról
Az nagyon jó, ha mindig van a fagyasztóban némi tőkehús, arra az esetre, hogy legyen mit előkapni, ha csak gyorsan összedobnánk valami finomat.
Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en

Egy perc alatt 800 ezret keresett a magyar sztár a fővárosi megbízással

Magyar csapatnak tapsolt kilencvenezer ember a Bernabeu-stadionban

Most kaptuk: lövöldözés tört ki a múzeum előtt, két halott

Trump villámgyorsan lesöpörte, amit annyira akart Zelenszkij és az EU: Putyin dörzsölheti a tenyerét

Kiadták a figyelmeztetést: a Tescós eperről van szó, brutális a látvány

Az egykori amerikai hírszerző szerint elszabadulhat a pokol: „Magyarország csapatokat küldött az ukrán határra”

A Real Madrid legendája játékvezetőként tűnt fel, miközben a klub bíróellenes hadjáratot folytat

Johnson gólja döntött, a Tottenham nyerte meg az Európa-ligát

Németh Lajos elárulta, hogy mikor érkezik meg a valódi nyár, és azt is, hogy mire számíthatunk a továbbiakban

A Fradi is milliárdokat veszít, ha nem mond sürgősen igent az MLSZ-nek

Szokatlan részletek kerültek elő Trump magánéletéről + videó

Egy kézről bepattant labdával a Manchester United mindent elveszített
Címoldalról ajánljuk
Tovább az összes cikkhez
Borbás Marcsi elárulta a titkot, ettől gyönyörű a kertje
Ha egészséges kertet és növényeket szeretnénk, de tartózkodnánk a különféle vegyszerek használatától, a növénytársítás nyújthat megoldást.

Milyen vágódeszkát használ? Mutatjuk a helyes megoldást!
Hagymaszeleteléshez, húsaprításhoz, de az ételek előkészítéséhez is mindig a vágódeszkát használjuk.

Kiderült a tökéletes nokedli titka
A nokedli, vagy ahogy felénk hívják, galuska elkészítése alapvetően nem egy bonyolult folyamat, csak néhány apróságra oda kell figyelni.

Kiderült a titok a fagyasztott hús kiolvasztási technikáiról
Az nagyon jó, ha mindig van a fagyasztóban némi tőkehús, arra az esetre, hogy legyen mit előkapni, ha csak gyorsan összedobnánk valami finomat.