Újabb fordulat az Árpád hídi gázolás ügyében

És ez nem minden résztvevőnek tetszik.

Forrás: 24.hu2024. 05. 07. 16:18
Budapest, 2023. július 1.
Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsik az Árpád hídon 2023. július 1-jén. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval. A balesetben többen megsérültek, egy férfi a kórházban meghalt.
MTI/Mihádák Zoltán
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb gyanúsítottat hallgattak ki a hatóságok a tavaly július elsején történt tragikus baleset ügyében, amelyben egy feltuningolt Mercedes letarolta az Árpád hídon a szalagkorlátot, majd halálra gázolt egy 26 éves biciklist.

Amint a Magyar Nemzet is beszámolt róla, július 1-jén, hajnali kettő óra környékén az Árpád hídon két nagy teljesítményű autó versenyezhetett egymással, amikor egyikük 140-150 kilométeres sebességgel haladva elvesztette az uralmát a negyvenmilliós Mercedese felett, amely fékezés nélkül nekivágódott a járdát védő szalagkorlátnak, átszakította azt, és letépte egy arra haladó kerékpáros mindkét lábát. A 26 éves kerékpáros a kórházba szállítás közben meghalt. 

A Mercedes az ütközés után visszacsapódva egy BMW-nek vágódott, mindkét autó 150 méterrel arrébb állt meg, az egyikük fejen állva, a másik az oldalán csúszva. A két autóvezetőt a tűzoltók vágták ki feszítő-vágó berendezéssel a járművükből, mindkettejüket kórházba szállították súlyos sérülésekkel. 

A történtekről a rendőrség videót is megosztott, amelyen látható, hogy a Mercedes felborult az ütközés után, és körülbelül 70 métert pörgött a tetején, végül a két mögötte érkező BMW közül a második belerohant a felborult sportautóba.

A Fővárosi Főügyészség most arról tájékoztatta a 24.hu-t, hogy a BMW sofőrjét gyanúsítottként hallgatták ki közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt.

A megalapozott gyanú szerint a sofőr a megengedett haladási sebességet jelentősen túllépve közlekedett az Árpád hídon, és nekiütközött az előtte balesetező Mercedesnek, amely a biciklist elütötte, ezzel előbbi személyi sérülést okozott. Beszámoltak arról is, hogy BMW-s panasszal élt a gyanúsítás ellen, amelyet a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség megvizsgált, és azt elutasította, mert alaptalannak tartotta. 

Közölték azt is, hogy a nyomozás még mindig folyamatban van az ügyben, amely várhatóan azt is tisztázza majd, hogyan befolyásolta a történteket, hogy a biciklis halálát okozó Mercedes menetstabilizátora ki volt kapcsolva. Szintén vizsgálják, hogy 

a feltuningolt autók közül bármelyik esetében felmerül-e, hogy illegálisan növelték az autó teljesítményét.

A Mercedest vezető férfi egyébként azóta is tagadja, hogy versenyzett volna, azt állítja, csak túl gyorsan vezetett. A férfit tavaly letartóztatták, azóta bűnügyi felügyeletben van, és nyomkövetővel figyelik a hatóságok.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.