Újabb magyar érem? Gulyás Michelle versenyben lehet a dobogóért

A nők rangsoroló vívásával elrajtolt az öttusa-verseny a tokiói olimpián. Mindkét magyar induló, Gulyás Michelle és Kovács Sarolta húsz győzelemmel és tizenöt vereséggel zárt. Kállai Ákos szövetségi kapitánynak van hiányérzete a teljesítménnyel kapcsolatban.

2021. 08. 05. 11:11
GULYÁS Michelle; KOVÁCS Sarolta
Tokió, 2021. augusztus 5. Kovács Sarolta (b) és Gulyás Michelle a nõi öttusázók körvívás versenyszámában a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Muszasino Sportközponban 2021. augusztus 5-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

az UTE húszéves versenyzője és a 2016-ban egyéniben világbajnok Kovács Sarolta egyaránt húsz győzelemmel és tizenöt vereséggel zárt, így kétszázhúsz ponttal – négy további társukkal holtversenyben – a hatodik helyen fejezték be a rangsoroló vívást.

A két magyar versenyző egymás elleni első asszóját az idén vb-bronzérmes Gulyás nyerte. Gulyás jól kezdett, kilenc asszó után hét győzelem mellett mindössze két vereséget számlált, majd kicsit visszaesett a teljesítménye. Kovács a gyengébb kezdése után javított, és jó hajrával felzárkózott az élcsoportba.

Pénteken egy remek lovaglás kellene Gulyás előrelépéséhez
Fotó: Mirkó István

Kállai Ákos szövetségi kapitány értékelte az első nap eredményeit. – Vegyes érzéseim vannak, mert alapvetően jól ment a vívás a lányoknak, mégis maradt bennem egy kis hiányérzet. Kovács Saroltában három-öt, Gulyás Michelle-ben egy-három megnyert asszó maradt. A hatodik hely ugyanakkor nem rossz eredmény. Gulyás jó a fizikai számokban, az úszásban és a laser runban is kiegyensúlyozott, megbízható teljesítményre képes. Ha képes hozni azt, amit tud, akkor a kombinált számot annak reményében kezdi el, hogy akár felfuthat a dobogóra. A sérülése után felépülő Kovács a fizikai számokban kevésbé jó, neki extrát kell nyújtania a futópályán ahhoz, hogy pontszerző helyen zárhasson – mondta lapunknak Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya.

– Van bennem hiányérzet, mert kevés kellett volna a nagyon jó víváshoz, amellyel most az esélyesek között lehetnék. A húsz tus és a helyezésem sem mondható rossznak, sajnos volt egy-két mellészúrásom, de nem akarok ezen bánkódni. Az edzőmmel most átbeszéljük ezt a számot, lezárjuk és elrakom valahova magamban, mert holnap folytatódik a verseny – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Kovács Sarolta.

– Öttusában meghatározó vívás, mindenképpen pluszban szerettem volna vívni, és ez sikerült is, ami nagyon jó, és ahogy láttam, a mezőny szétszóródott. A folytatásra szeretnék mentálisan fókuszban maradni. Úgy érzem, jó formában vagyok, és most jönnek azok a számok, amelyekben igazán jó vagyok – vélekedett Gulyás Michelle.

A rangsoroló vívás után éllovas Annika Schleue 274 pontot érő 29 sikeres asszóval nagyon komoly előnyt alakított ki magának, a második helyen álló dél-koreai Kim Sze Hi viszont csak 24 pontra van a magyaroktól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.