Vizes magyar nap következik, hajnaltól délutánig

Nyíltvízi úszásban Rasovszky Kristóf, kajak-kenuban több egységünk is érmet szerezhet csütörtökön, míg a női vízilabda-válogatott biztossá teheti a dobogóját.

Magyar Nemzet
2021. 08. 04. 20:00
válogatott
Budapest, 2021. július 5. Leimeter Dóra, a magyar válogatott játékosa a vízilabda SEAT Kupa nõi vízilabda felkészülési tornán Kanada ellen játszott mérkõzésen a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2021. július 5-én. Magyarország-Kanada 9-9. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar idő szerint még szerdán 23.30-kor kezdi, de csütörtökön fejezi be a tíz kilométeres versenyt A magyar nyílt vízi úszó az olimpiai programban nem szereplő öt kilométeres szám aktuális világbajnokaként éremszerzési reményekkel száll vízbe. Rasovszky a meleg óceánra a hévízi termálfürdőben készült.

Időrendben a kajak-kenu kínálja a következő éremesélyeket. A sportágban eddig mindegyik medálból egyet szerzett a magyar küldöttség, 4.42 és 6.00 között újabb négy finálé kínál éremszerzési lehetőséget.

A vizes napot a női vízilabda-válogatott zárja, amely szakítana a hagyományokkal és a sok negyedik hely után Tokióban végre olimpiai érmet szerezne. Bíró Attila csapata ezt már csütörtökön, az elődöntőben bebiztosíthatja, ha legyőzi Spanyolországot.

A feladat nem lesz egyszerű, a legutóbbi két olimpián összesen három vereséget szenvedtünk a hispánoktól, ráadásul Eb- és vb-meccseken is rendre kikaptunk tőlük az elmúlt években. Az egyetlen sorozat, amelyben volt magyar sikerélmény a párharcban, a Világliga, amely ugyan presztízsében nem ér fel a többihez, viszont a legfrissebb tétmeccsélményt jelenti idén júniusból.

Az olimpián eddig mindkét csapat egy vereséget szenvedett el: a spanyolok Hollandiától, amelyet Magyarország vert a negyeddöntőben, mi Kínától, amelyet Spanyolország búcsúztatott az előző körben. 12.50-től szoros meccs lesz, remélhetőleg a Világligát idéző végkimenetellel!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.