időjárás 16°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo

Csúcsra járatják az ostoba rombolás politikáját Karácsonyék

Bácskai Balázs
2021.08.26. 16:29 2021.08.26. 16:41
Csúcsra járatják az ostoba rombolás politikáját Karácsonyék

Eljött az a pont a fővárosi politikában, amelyre minden komolyan vehető elemző számított, amennyiben Karácsony Gergely és bandája kerül Budapest élére: a megszerzett hatalmat nem a polgárok jólétének fokozása érdekében használják, hanem a kormány csesztetésére. Ez mostanra teljesen világos lett.

 

A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság eseményének tervezett megfúrása ugyanis a fővárosiak számára semmiféle haszonnal nem kecsegtet, csupán Karácsony Gergely remélhet tőle rövid távú politikai hasznot azzal, hogy az előválasztás kezdetén úgy pózolhasson a kamerák előtt, mint aki keresztbe tett a kormánynak – és ezzel egyébként a fővárosnak, meg Magyarországnak is. Ismert: Karácsony ma arra kérte a baloldali többséggel rendelkező Fővárosi Közgyűlést, hogy az vonja vissza a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulását. Ez nem más, mint az ostoba rombolás politikája, de annak is valószínűleg az egyik csúcspontja. A személyes politikai sértettség megtorlásán és a kormány csesztetésével járó esetleges népszerűség-növekedésen kívül semmi nem indokolja ezt a lépést.

 

Azért nem, mert egy sikeres világesemény megrendezéséből egyaránt profitálna a kormány, de valószínűleg még többet profitálna a fővárosi önkormányzat. A Covidtól megroppant turizmus joggal várhatja el egy ilyen eseménytől, hogy növekedjen a vendégéjszakák száma, emelkedjen az éttermek forgalma. Ebből a helyi vállalkozások, szórakozóhelyek sem maradnának ki. A járvány által szintén megtépázott szakma a taxisoké, akik úgyszintén több utassal számolhatnának. Mindemellett az is joggal feltételezhető, hogy a Budapestre érkezett turisták elutaznak az ország különböző szegleteibe és ott is költenek.

 

De mindez nem számít. Karácsony ezzel a lépéssel azt üzeni: „Kapja be a kormány és kapják be a budapestiek is! Akkor is megválasztatom magam kormányfőjelöltnek!”

Köszönjük, főpolgármester úr! Az üzenet átjött.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: Facebook

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.