idezojelek

Juszt László nekitámadt Kocsis Máténak

Elgurult a gyógyszere.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: Földi Imre

A vérbalos Juszt László, Kocsis Máté alábbi Facebook-posztja miatt kezdett fröcsögni, valószínű, mert nem bírta elviselni az igazságot.

„Ugye tudják a baloldali politikusok, hogy azok a sportolók, akiknek a sikerei kapcsán sorra tették közzé a like-vadász gratuláló posztjaikat, javarészt ugyanazok a sportolók, akiket megfosztottak a 2024-es hazai rendezésű olimpiától? Sokaknak jutott eszébe elsősorban a momentumosok komplett rokonsága, amikor Tokió Párizsnak adta át a „stafétát” az olimpia lezárásaként, és nem Budapestnek. De erre persze az egész baloldal „büszke” lehet” –olvasható a Fidesz frakcióvezetőjének Facebook-bejegyzésében.

A kigömbölyödött arcú, mindig pirospozsgás, elkötelezett baloldali Juszt nem tudta megemészteni Kocsis Máté szavait. Arra hivatkozva, hogy az olimpia rendezésétől Magyarország önként  lépett vissza, az alábbiakat írta a közösségi hálós profiljára:

„[...] Nyilvánvaló, hogy ilyen horderejű döntés nem is születhetett meg az olimpiarendezést megálmodó miniszterelnök nélkül. Ahogy az is nyilvánvaló, hogy Orbán nem számított olyan nagy mértékű ellenállásra, amely népszavazást követelt a kérdésben. Egyébként egy felmérés szerint minden harmadik kormánypárti szavazó is a pályázat visszavonására szavazott volna egy népszavazáson. Orbán tehát egyszerűen megfutamodott. Nem vállalta – mint már oly sokszor – a megmérettetést, inkább lemondta az olimpiát. Szóval Kocsis, ha ilyen fiatalon, ennyire rossz az emlékezete, akkor legalább kérdezzen, vagy olvasson! Menni fog?”

A jópofa Juszt arról megfeledkezett, hogy bizony az olimpiai álmot a Momentum fúrta meg. Méghozzá alattomos szándékkal. Mert az csak kamu, hogy a magyar adófizetők forintjait féltik ilyen hatalmas gonddal, hiszen, mint kiderült egyik vezető politikusuk pont az olimpia rendezésre való hivatkozással markolt fel egy szép kis summát az EU-tól, pályázati címen. Sokkal inkább arról van szó, hogy nem szerették volna azt a helyzetet átélni, hogy Orbán Viktor ismét győztesen kerül ki egy helyzetből, ráadásul úgy, hogy többszázezer magyar az olimpiai győzelmek miatt büszkén még tapsol is a hazai sikerek láttán.

De álljon itt az olimpiai pályázattól való visszalépésünkről szóló hivatalos közlemény idevonatkozó része:

„[...] közös elhatározás született, hogy Magyarország visszalép, mert a pályázat súlyos presztízsveszteség lenne az országnak. A döntés oka, hogy Magyarország nem tarthat fenn elhúzódó, vereségre ítélt pályázatot. Ezért a tárgyaló felek arra jutottak, hogy csak az lehet a felelős döntés, ha a főváros és a MOB visszalép a pályázattól.”

A baloldali lejárató akció ismét zátonyra futott. De a Juszt féléknek nagyon rossz lehet.  Ha az állandó hazudozás és csúsztatás nem is, a mindenben csak a rosszat kereső attitűd már bizonyosan megkeseríti az életét. Mert ehhez már nem elég a vastag bőr, ez a lelket emészti fel, teszi tönkre.

Úgyhogy, ami Juszttal kapcsolatban eszünkbe jut az a megvetés mellett a szánalom.

Borítókép: Tiszteletdíjat kapott Juszt László újságíró, műsorvezető, a Tisztelet Társaságának III. Tavaszköszöntő Tisztelet Gáláján a Papp László Budapest Sportarénában, 2008. március 4-én. - Forrás: MTI Fotó: Földi Imre

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.