idezojelek

Vona Gábor keményen beszólt Jakab Péternek

Elkezdődött...

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: Vajda János

Zajlik az élet az ellenzéki térfélen. Elkezdődött az előválasztási színjáték és ehhez újabbnál újabb statisztákat küld fel az összetákolt, nyikorgó színpadra a mindenre elszánt rendező, Gyurcsány Ferenc.
Ezúttal Vona Gábor volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának a vendége, ahol keményen leszólta az ellenzéki összefogást, ráadásul még Jakab Péternek is rendesen betartott.

A Jobbik volt elnöke az alábbi, nem éppen dicsérő mondatokat mondta az összefogással kapcsolatban:

„[…] az ellenzéki összefogást én egy multikulturális dolognak látom, ahol nem az erősek fogtak össze, hanem a meggyengültek. […] Amit én hiányolok, az a közös vízió, közös országépítő program, amire majd az embereknek szavazniuk kell […]”

Vona Gábor kérdésre válaszolva azt azért megemlítette, lát olyat, aki erre képes lenne, de mint fogalmaz, szerinte egyelőre nem a programról szól ez a vita. 

Majd áttért Jakab Péterre, a Jobbik miniszerelnök-jelöltjére is, akit látszólag megdicsért, de végül nagyon csúnyán lehúzott:

„[…] Jakab Péter mérföldes csizmával halad abba az irányba, hogy megnyerje az előválasztást, de amit hiányolok, hogy nincs árnyalat az ő kampányában.”

Vona azt hiányolta Jakab politizálásából, hogy túl egysíkú és kizárólag egyetlenegy társadalmi szegmensre céloz, ami ugyan nagyon népszerűvé teszi ebben a körben őt, de ahogy fogalmazott: „[…] egy miniszterelnöknek beszélni kell a programról, a nyugdíjrendszerről, az egészségügyi rendszerről, és mélyebben annál, mint amit látok”.

Hát bizony ezek nem túl hízelgő szavak. Ráadásul annak fényében különösen aggasztók lehetnek az ellenzéki szavazók számára, hogy Vona Gábor szerint mindezen komoly hiányosságok ellenére ő a legesélyesebb a miniszterelnök-jelölti pozíció elnyerésére. De ezekből az elejtett mondatokból nagyszerűen látszik, hogy valójában Gyurcsány Ferenc mozgatja a szálakat az ellenzéki térfélen. 

Most például beküldték Vonát, hogy a Jobbik egykori elnökeként járassa le Jakabot. Méghozzá amolyan alattomosan, Gyurcsány-módszerrel, hogy akár még dicséretnek is tűnhet az egész, de ha jól megnézzük, semmi másról nem szóltak Vona mondatai, mint arról, hogy Jakab Péter gyakorlatilag alkalmatlan a miniszterelnök-jelölti posztra, mert csupán csak egy bizonyos szegmensét képes megszólítani az ellenzéki választóknak.

Az előválasztási színjáték immár elindult, és ezzel az ellenzéki pártok után az ellenzéki szavazók betöltése is megkezdődött az egyre mócsingosabb és keserűbb Gyurcsány-kolbászba.

Hátborzongató, ami az ellenzéki oldalon folyik. 

Borítókép: Illusztráció –  Jakab Péter, a Jobbik helyi polgármesterjelöltje (elöl) és Vona Gábor, a párt elnöke A Jobbik történelmet írhat Miskolcon vasárnap címmel sajtótájékoztatót tartanak az önkormányzati választás kapcsán Miskolcon 2014. október 9-én  Fotó: MTI/Vajda János 

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.