idezojelek

Csúnyán megvezették az ellenzéki szavazókat

Ehhez adták a nevüket Gálvölgyiék.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Ismét nagyon leégette magát az ellenzék. Elkészült ugyanis a 2021-es országos előválasztásokra mozgósító videó, amely a tájékoztatás szerint közösségi finanszírozásból valósult meg az aHang, a Számoljuk Együtt és a Civil Választási Bizottság szervezésében.

A szánalmasan gyengécske klipben – ha a Tóth Gabi új dalának klipjét igaztalanul lehetett kritizálni, akkor ez az ellenzék által összegründolt mű minden negatív észrevételt megérdemel, hiszen ez valóban bántóan alacsony színvonalúra sikerült – számos baloldali, liberális megmondóember, színész, művész feltűnik, többek közt:

Cserhalmi György, Csákányi Eszter, Hegyi Barbara, Pogány Judit, Mérő László, Bródy János, a Pa-dö-dő, Gyabronka József, Gálvölgyi János, Kulka János, Gerendás Péter, Hámori Ildikó, Molnár Piroska, Péterfy Bori, Lakatos Márk, Hernádi Judit, Szinetár Dóra és még sokan mások is. Így együtt egy szép nagy ideológiailag összetartozó családként biztatják az ellenzéki szimpatizánsokat arra, hogy vegyenek részt a Gyurcsány-féle előválasztási színjátékban.

Csak a pontosság kedvéért a dal Hrutka Róbert és Mischl Róbert közös szerzeménye, ők öntötték hangjegyekbe és dalszövegbe ezt a sajátos ellenzéki életérzést, amit mi, itt a polgári, nemzeti oldalon soha nem fogunk megérteni, mert mi, ugye, bugris bunkók vagyunk és amúgy is a zenéhez, a színészethez, a humorhoz és mindenhez is csak a baloldaliak értenek széles e hazában.

Szóval újra együtt volt a nagy liberális csapat. Nagyszerűen megfértek egymás mellett a Heti Hetes egykori szereplői: Gálvölgyi, Hernádi; a baloldali tüntetések rendszeres résztvevői: Kulka, Csákányi Eszter; a Barátok közt Vili bácsija: Várkonyi András; az RTL Klub Álarcos énekes című műsorának zsűritagja, a kormányellenes kirohanásairól híres Nagy Ervin; a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) korábbi, szintén kormányellenes kisfilmjében nagymonológot mondó Nagy Zsolt; a szinte valamennyi videójában vérben forgó szemmel üvöltöző színész-rapper noÁr; az állandóan üldözött, számkivetett Gerendás Péter és a magyar divattervezők Karl Lagerfeldje, Lakatos Márk is a tiszteletét tette a klipben.

Arról azonban nem énekeltek a baloldali, liberális véleményvezérek, hogy mekkora átverés valójában ez az egész ellenzéki cirkusz. 

Az előválasztás hátteréről kérdezte Magyar Györgyöt a Magyar Nemzet, aki elmondta, hogy az állampolgárok – hasonlóan az országgyűlési választáshoz – több jelöltet is támogathattak aláírásukkal. Illetve az átláthatóság kapcsán az előválasztás lebonyolításáért felelős ügyvéd úgy fogalmazott: „Az aláírások ellenőrzéséhez nem alkalmaznak közjegyzőt – ahogy más választásoknál sem szokták.” Majd hozzátette: az ajánlások hitelességét csak szúrópróbaszerűen ellenőrzik.

Azaz, gyakorlatilag az nyer, akit végül Gyurcsányék ki akarnak hozni győztesnek.

A választók valódi szándéka vajmi keveset számít. De ezt már megszokhattuk, megtapasztalhattuk a gyurcsányi hatalomgyakorlástól.

Elképesztő, hogy ehhez a gigantikus átveréshez adják a nevüket Gálvölgyiék. Még szerencse, hogy Móka Miki, Gyabronka József is feltűnt a kampánydalban, mert így azért mindjárt más a leányzó fekvése, kár, hogy nem vitte magával Hakapeszi majmot is, bár ahogy nézem a falánk majom nélkül is meg tudják vezetni kényükre-kedvükre a Zsebtévéből ismert Hiszékeny úrként kezelt ellenzéki szavazókat. De attól tartunk, hogy a régi tévéműsor ikonikus zárómondatát az előválasztás végeztével nem Móka Miki, hanem Gyurcsány Ferenc fogja kimondani a következőképpen:

„Véget ért a móka mára, zárul Feri mókatára.”

Borítókép: Gyabronka József, Gálvölgyi János és Kulka János pózol az Élni hívlak című YouTube-videóból készített képernyőfotón. Forrás: YouTube

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.