idezojelek

Demszky csúnyán összetörte Márki-Zay álmait

Nincs itt mese kérem szépen.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Demszky Gábor az SZDSZ hajdani prominense és nem mellesleg Budapest egykori főpolgármestere nem bírta tovább, megszólalt az előválasztás ügyében. Facebook-oldalán tett hitet Dobrev Klára mellett.

„Nem terveztem, hogy az előválasztási küzdelemben megszólalok. Egyik ellenzéki pártnak sem vagyok a tagja és még soha nem szavaztam a Demokratikus Koalícióra vagy jelöltjeire, éppen ezért úgy érzem, szint kell vallanom, meg kell magyaráznom, hogy miért fogok a második fordulóban Dobrev Klárára szavazni. Először is azért, mert ő az a jelölt, aki hibátlan érveléssel és utólagos magyarázkodási kényszer nélkül, profi politikusként képviseli mindazokat az európai értékeket, amelyeket magam is vallok. Ezek közül legfontosabb talán az emberi méltóság tisztelete, ami minden embert megillet vallástól, nemzeti hová tartozástól és szexuális orientációtól függetlenül. Másodszor pedig ezért, mert Dobrev Klára mind a 19 megyében első helyen végzett az előválasztáson, ami azért volt lehetséges, mert a DK az ellenzék legjobban szervezett pártja, amelynek aktivistái »felszántották az országot« a párt programját hirdető jelöltjeikkel. (…)”

Ahogy írja, nem tervezte ezt a nyílt kiállást, mert ő ugyebár egy mértéktartó liberális értelmiségi. De azért csak eljött ez a pillanat is. Ne legyenek illúzióink, nem véletlen Demszky megszólalása. Egyre többen állnak Dobrev mögé a baloldalról. Elég ha Horváth Csaba, Gajda Péter, vagy éppen a párbeszédes Barabás Richárd nevét említjük. Ezzel a nyilatkozatával a volt főpolgármester is beállt a sorba. Hiábavalónak tűnik Karácsony Gergely buzgalma, aki még szabadságot is vett ki azért, hogy Márki-Zay Péter kampányát segítse, hiszen a budapesti liberális körök eldöntötték, hogy kit támogatnak. Demszky posztja végérvényesen összetörte Márki-Zay budapesti álmait, mert az egykori SZDSZ holdudvara kiadta a parancsot, hogy ki mellé kell állni a második fordulóban. 

Úgy látszik, Gyurcsány, a nagy matador keze messzire elér, még a módfelett önjáró liberálisokat is be tudta húzni a felesége mögé.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket, de annyi bizonyosnak tűnik, hogy Márki-Zay Péter nem reménykedhet abban, hogy Karácsony Gergely szavazói kizárólag őt fogják támogatni a második fordulóban. Erről Demszkyn keresztül Feri gondoskodott.

Borítókép: Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke (j) és Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatót tart az Országház előtt 2021. október 8-án.   Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.