időjárás °C Miklós 2021. December 6.
logo

Jakab hatalmas pofonba szaladt bele

Csépányi Balázs
2021.11.09. 09:05 2021.11.09. 14:30
Jakab hatalmas pofonba szaladt bele

Ezúttal a parlamentben.

A parlament hétfői ülésén Jakab Péter visszatért a régi, jól bevált stílusához és a rossznyelvek szerint előre begyakorolt szónoki manírjaival számon kérte a kormányon a magas rezsi- és benzinárakat. 

A Jobbik elnöke, az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztás negyedik helyezettje a maga utánozhatatlanul alpári stílusában azt javasolta a kormánynak, hogy „legalább a mostani rendkívüli helyzetben [...] az árak megfékezésével foglalkozzanak. [...] egy ország képed el azon, hogy az ég egy adta világon nem csinálnak semmit a drágulás ellen, széttárják itt a kezüket.”

Válaszában Dömötör Csaba összefoglalta, milyen lépéseket tett a kormány a lakosság terheinek csökkentésére. Felidézte, hogy „döntés született arról, hogy 200 ezer forint lesz a minimálbér”. Mint fogalmazott: „Tudjuk, hogy ezt még van hova emelni, de amikor ön ezt kevesli, felhívnám a figyelmét, hogy amikor ez a kormány megkezdte a működését, 73 ezer forint volt.”

Az államtitkár Jakabhoz szólva emlékeztetett: „azok hagyták ezt hátra, akikkel ön szövetséget kötött” – olvasható a Mandiner cikkében.

De Dömötör Csaba a végső kegyelemdöfést az alábbi mondataival adta a nagyszájú, demagóg Jakabnak:

„Épp ennyire fontos, hogy önöknek van egy miniszterelnök-jelöltje. Ön is Márki-Zay Péter mellett kampányol. Ez a miniszterelnök-jelölt világosan elmondta, mit gondol a benzinárakról, és az energiaárakról.” Mint a miniszterhelyettes felidézte: Márki-Zay Péter „a benzinárban semmilyen szociális komponenst nem tart indokoltnak [...] Sőt, Márki-Zay az árak szabályozását – amire ön utalt – kommunista ötletnek tartja.”

Ezeket hívják úgy, hogy megsemmisítő mondatok. Ilyen az amikor a tények pontról pontra cáfolják az ellenzéki demagógiát. 

Dömötör Csaba zseniálisan tartott tükröt a Jobbik elnökének, rávilágítva arra a vitathatatlan tényre, hogy az ellenzéki lózungok, hazugságok helyett a kormány valóban segíti a magyar embereket és konkrét, kézzelfogható intézkedéseket hoz.

Ezúttal Jakab Péter szaladt bele egy hatalmas pofonba, de az egész ellenzékre ez vár, ha folytatják az igaztalan vádaskodást.

Mert a tények makacs dolgok, lehet velük vitatkozni, de nem érdemes.

Borítókép: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 8-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!