idezojelek

Jakabék fuldokolnak a Júdás-lét bűzlő mocsarában

Szégyelljétek magatokat!

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Sokan vándoroltak át különböző okok miatt a jobboldalról a baloldalra az évek során. Ilyen ember Dévényi István publicista, a baloldali ellenzék egyik leghangosabb szószólója, és természetesen Jakab Péter, a Jobbik elnöke is, aki saját magán kívül az egész pártját átvitte a szélsőjobboldalról a baloldalra. Ezt nálunk a grundon árulásnak hívták, és akik ezt elkövették, soha nem nyertek bocsánatot, de őszinte befogadást sem a túloldalon. 

Ez a Júdás-lét. 

Nagyon nehéz teher, mert az áruló mint olyan őszinte pillanatában tükörbe sem tud nézni. Borzasztó lehet, de ők választották, az ő döntésük. Azonban ebben a létben számtalanszor felüti fejét a parttalan és értelmetlen gyűlölet azon oldal iránt, amelyiket elárulták. Ennek tankönyvi példája volt Dévényi István Facebook-posztja, amit a békemenet kapcsán küldött fel a világhálóra: 

Tíz perce hallgatom Orbánt. Épp beszól Tusknak, aki szerinte fekete macska, aki csak bajt hoz az emberre. Mindezt ünnepi beszédként. Nagyon szégyellem magam Orbán miatt. Gyalázat ez a beteg barom.

Elképesztő ez a hangnem! Dévényiből kibukott a valódi énje, a Júdás-lét bűzös mocsara végleg lehúzta őt is a mélybe. Ez akkor is igaz, ha másnap elnézést kért a minősíthetetlen szavakért. A miniszterelnök ünnepi beszédét azért kifogásolta mert fekete macskának nevezte Tuskot. Szerinte ez nem ünnepi, sőt gyalázat. De a baloldali megemlékezésen elhangzott Jakab Péter-felszólalást nem nehezményezte, ahol a Jobbik elnöke a tőle megszokott alpári stílusban beszélt:

„[…] Ebben az országban gengszterek vannak hatalmon, gengszterek hoznak törvényeket, gengszterek választanak köztársasági elnököt, gengszterek döntenek életről és halálról. Április 3-án vesszenek a gengszterek, vesszen a maffiakormány, vesszen a Fidesz, vesszen a köpcös![…]”

Úgy látszik, a Jakab-féle felháborító szöveg ünnephez méltó volt Dévényi szerint. Ennek az oka vagy az ízlés teljes hiánya, vagy pedig a baloldalon rendszeresen tapasztalható kettős mérce. A baloldali ellenzék és megmondóemberei elárulták a saját szavazóikat is, bebizonyították, hogy a Júdás-lét sötét bugyraiból, mindössze ilyen felháborító és szégyellni való szavakra futja, tettekre és konkrét jövőbe mutató tervekre azonban már nem. Ezért kell április 3-án elmenni szavazni és megmutatni nekik, hogy az emberek köszönik szépen, nem kérnek többé ebből a hazug világból.

Borítókép: Jakab Péter, a Jobbik elnöke beszédet mond az Egységben Magyarországért nagygyűlésén Budapesten, a Műegyetem rakparton 2022. március 15-én. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.