idezojelek

Arató Gergely előadta a Bikicsunájt az Európai Parlamentben

A politikus éveket töltött Brüsszelben, ennek ellenére képtelen volt megtanulni tisztességesen angolul.

Bácskai Balázs avatarja
Bácskai Balázs
Cikk kép: undefined

Manapság egyre ritkább, hogy valaki nem tud angolul, vagy az anyanyelvén kívül bármilyen más nyelven. Vannak persze elfogadható kifogások azok számára, akik egy mukkot sem beszélnek. Ilyen lehet többek között, ha valakinek diszlexiája, diszgráfiája van. De, akik ilyesmivel küzdenek, azok bizonyára figyelnek rá, hogy ne hozzák magukat kellemetlen helyzetbe.

A DK-s politikusnak, Arató Gergelynek azonban biztosan nincs ilyen baja. A Dobrev-árnyékkormány árnyékminisztere nemrég az Európai Parlamentben kilépett a fényre, és háromperces beszédet mondott. Aratónak nem idegen terep Brüsszel: a 2010-es évek közepén évekig parlamenti asszisztensként dolgozott – információink szerint Niedermüller Péter mellett. Vagyis évekig élt vagy élhetett életvitelszerűen külföldön havonta több ezer eurós keresettel, és ez idő alatt nem tudott vállalható szinten megtanulni angolul.

Arató államtitkár is volt a Gyurcsány-kormányok idején, neve még az őszödi-beszédben is elhangzik, évtizedek óta Gyurcsány Ferenc egyik legfontosabb támasza. Ráadásul az oktatásügy a szakterülete. Ennek ellenére az elmúlt harminc évben képtelen volt normálisan megtanulni angolul. De ha már nem tud, akkor mi a fenéért szólal fel nyilvánosan? A megfejtésben nem tudunk segíteni az olvasónak, de a jelenség érzékletes ábrázolására az alábbi videót ajánljuk.

Trauma ez a javából.

Borítókép: Arató Gergely (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.