időjárás 6°C Ambrus 2022. december 7.
logo

Arató Gergely előadta a Bikicsunájt az Európai Parlamentben

Bácskai Balázs
2022.10.25. 12:30 2022.11.02. 10:49
Arató Gergely előadta a Bikicsunájt az Európai Parlamentben

Manapság egyre ritkább, hogy valaki nem tud angolul, vagy az anyanyelvén kívül bármilyen más nyelven. Vannak persze elfogadható kifogások azok számára, akik egy mukkot sem beszélnek. Ilyen lehet többek között, ha valakinek diszlexiája, diszgráfiája van. De, akik ilyesmivel küzdenek, azok bizonyára figyelnek rá, hogy ne hozzák magukat kellemetlen helyzetbe.

A DK-s politikusnak, Arató Gergelynek azonban biztosan nincs ilyen baja. A Dobrev-árnyékkormány árnyékminisztere nemrég az Európai Parlamentben kilépett a fényre, és háromperces beszédet mondott. Aratónak nem idegen terep Brüsszel: a 2010-es évek közepén évekig parlamenti asszisztensként dolgozott – információink szerint Niedermüller Péter mellett. Vagyis évekig élt vagy élhetett életvitelszerűen külföldön havonta több ezer eurós keresettel, és ez idő alatt nem tudott vállalható szinten megtanulni angolul.

Arató államtitkár is volt a Gyurcsány-kormányok idején, neve még az őszödi-beszédben is elhangzik, évtizedek óta Gyurcsány Ferenc egyik legfontosabb támasza. Ráadásul az oktatásügy a szakterülete. Ennek ellenére az elmúlt harminc évben képtelen volt normálisan megtanulni angolul. De ha már nem tud, akkor mi a fenéért szólal fel nyilvánosan? A megfejtésben nem tudunk segíteni az olvasónak, de a jelenség érzékletes ábrázolására az alábbi videót ajánljuk.

Trauma ez a javából.

Borítókép: Arató Gergely (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.