időjárás 6°C Ambrus 2022. december 7.
logo

Mártha Imre közművezér a hónap Jakab Péter-díjasa

Bácskai Balázs
2022.10.08. 11:14 2022.10.08. 14:34
Mártha Imre közművezér a hónap Jakab Péter-díjasa

Szinte elképzelhetetlennek tűnt, hogy megismétlődjön a közéletben Jakab Péter és a melós elhíresült esete. Emlékeznek még? A Jobbik korábbi elnöke évekig a „melósokról” hadovált, hogy ő „értük dolgozik”, majd amikor összefutott egy valódi melóssal, akinek a bohóckodásával akadályozta a munkáját, akkor veréssel és rendőrségi eljárással fenyegette meg.

(Ezt megelőzően még ennél is kínosabb, igaz, kisebb sajtóvisszhangot kiváltó pofonba szaladt bele Jakab: az egyik videójában egy, a napi filléres gondjairól nyilatkozó hölgyről kiderült, hogy párttag a Jobbikban, valamint nemrég tért haza a horvát tengerpartról, ahol Aperol Spritzet szürcsölt.)

Jakab mutatványát a melóssal a héten a milliárdos Mártha Imrének sikerült megismételnie, aki milliós karórákkal a csuklóján egy Bentley-t vezetve megy mindennap munkába. Mártha azonban kedden kukásautóval érkezett a rákospalotai hulladékégetőbe, ahol rögtön egy Jakab-féle szituációba csöppent. A melósok gúnyos tapssal fogadták, majd következett a hidegzuhany. – Először is bemutatkoznék, mert három éve nem sikerült egymást megismernünk – mondta a kukások vezetője a telephelyet fenntartó cég vezérigazgatójának. Amikor Mártha elmondta, hogy reggel öt és tizenegy óra között megcsináltak „egy kanyart”, akkor a férfi felvilágosította, hogy nekik ekkorra már kettőt kell megcsinálniuk egy átlagos munkanapon. – A rutin persze nálunk van – tette hozzá nagylelkűen a vezetője.

Mégsem ez volt a sztori csúcspontja, hanem az, amiről eddig senki sem írt: kukásautót nem vezethet csak úgy bárki, ahhoz számos engedélyre van szükség. Mártha Imre valószínűleg heteket, de inkább hónapokat töltött azzal, hogy erre az egy délelőttre a volán mögé tudjon ülni. Kukásautó vezetéséhez ugyanis szükség van C kategóriás jogosítványra; szükség van úgynevezett GKI-kártyára, amely igazolja, hogy a gépjárművezető rendelkezik a hivatásos fuvarozáshoz szükséges ismeretekkel; szükséges egy emelőhátfal-vizsga; kell úgynevezett környezetvédelmi vizsga; valamint speciális munka- és tűzvédelmi oktatás is szükségeltetik. Hogy mindez megvolt-e Márthának, azt sajnos nem tudjuk, mert az FKF érdemben nem volt hajlandó megválaszolni erre vonatkozó kérdéseinket, de az nagyon valószínűnek tűnik, hogy ekkora ziccert nem hagynak nekünk. Vagy talán mégis? Az FKF-től ezt biztosan nem tudjuk meg.

Vagyis Mártha Imre vélhetően hónapokat pazarolt erre az egyetlen akcióra, hogy a Bentley-ből átüljön a kukásautóba, hogy aztán már az első mondattól megsemmisüljön: „Először is bemutatkoznék, mert három éve nem sikerült egymást megismernünk”.

Október hónap Jakab Péter-díjasa tehát Mártha Imre, a budapesti közműholding vezérigazgatója. Gratulálunk!

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója előadást tart a siófoki Media Hungary konferencián 2013. május 14-én. (Fotó: MTI/Nagy Lajos)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.