időjárás 7°C Gábor , Karina 2023. március 24.
logo

A nap, amikor Sebestyén Balázs kihúzta a gyufát az RTL-nél

Felhévizy Félix
2023.03.12. 05:50 2023.03.13. 09:54
A nap, amikor Sebestyén Balázs kihúzta a gyufát az RTL-nél

Ráadásul nem is akárhol mondta el a véleményét a műsorvezető.

Felhévizy Félix ezen a héten olyat dolgokat tett, amiket eddig még soha. Elment kocogni, megkóstolta a kelkáposzta-főzeléket, amit egész kiskora óta tudatosan került és meghallgatta a HVG közéleti podcastjának, a Fülke Extrának az adását, ahol Sebestyén Balázs, a Rádió 1 műsorvezetője és nem mellékesen az RTL egyik vezető arca volt a vendég. Az utóbbi hetekben két alkalommal is szerepelt már a heti jegyzetben, ezért a hírlapíró egy kicsit elbizonytalanodott, hogy immár harmadszorra is ő legyen a főszereplője, témája a vasárnapi reggeli irománynak. 

Kíváncsiak-e az olvasók ismét a műsorvezetővel történt esetre? 

De Félix úgy döntött, hogy a vasárnapi kávé mellé ezúttal is kihagyhatatlan Balázs legfrissebb sztorija. A Rádió 1 műsorvezetője az utóbbi hetekben több közéleti témában is állást foglalt, méghozzá elég markánsan, nem törődve azzal, hogy a baloldali médiában mi az úgynevezett mainstream álláspont. Először az idei finnországi műkorcsolya Európa-bajnokság megnyitóünnepségén fellépő transznemű jégtáncos produkciója kapcsán szólalt meg, ami kiverte a biztosítékot a baloldalon. Majd a Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró nagy vihart kavart cikkéről mondott a baloldalon nem éppen elfogadott véleményt, amelyben a világhírű zsurnaliszta azt állította, hogy az Északi Áramlat gázvezetékeket az amerikaiak robbantották fel. Utoljára pedig az egész országot felkavaró esetről, a tizenöt éves diákkal szexelő pedagógiai asszisztens dermesztő történetéről fogalmazott meg meglehetősen sommás és kemény véleményt. Most azonban a baloldali média egyik zászlóshajójának számító HVG videós podcatjának adott interjút, ahol nagyon határozottan mondta el a véleményét a világban tomboló genderőrületről. 

Részlet a beszélgetésből: 

„De van azért ebben az egész genderőrületben egy számomra is nagyon fura dolog. […] Én azt nem értem például, hogy amikor a hölgyeim, uraim megszólítást el kell vetni, mert az valakit zavar, akkor én azt furának tartom. Amikor évezredes szerepekkel, sztereotípiákkal, nemi szerepekkel kell azért leszámolnom, és nem mondhatom többet, hogy hölgyeim, uraim, vagy el kell törölni ezt valamilyen járaton, repülőn vagy akár megszólításban. Eddig évezredekig hittünk ebben, és akkor azt mondjuk, hogy hát rendben van, de akkor ezt most már ne használjuk, mert valakit sért. Meséből vegyük ki dolgokat vagy írjunk át, vagy évszázados szerzőknek a könyveit változtassuk meg, akkor én nem biztos, hogy ezt jó iránynak látom. Én nem gondolom, hogy ez bármilyen valódi célt szolgál, tehát mindenki úgy él, és olyan testben, lélekben, ahogy szeretne, de attól nekem az évezredes szerepeimet, hagyományaimat, kulturális dolgaimat ne kelljen átírni és megváltoztatni.” 

Ezek bizony tiszta, világos szavak, amelyek világos értékrendet mutatnak. Könnyen lehet, hogy Sebestyén Balázs ezzel az interjújával végleg kiesett a baloldali brancsból. Ráadásul csúnyán kihúzhatta a gyufát a RTL-nél is, hiszen a csatorna korábban még a logóját is szivárványosra festve állt ki a genderőrület mellett. 

A Forbes magazin márciusi számában Vidus Gabriella, az RTL vezérigazgatója a következőképpen fogalmazott:

„Minket kifejezetten zavar az ellenzéki tévé bélyege. […] Nálunk a függetlenség és a hitelesség megkérdőjelezhetetlen értékek.”

– Érdemes megnézni egy esti híradót az RTL-en, csak hogy megértsük, hogy milyen is az a híres függetlenség és a hitelesség. De ha ezt valóban így gondolják a csatornánál, ahogy a vezérigazgató asszony elmondta, akkor akár érdemes lenne Sebestyén Balázs véleményét is bemutatni valamelyik műsorukban, már csak a függetlenség kedvéért is – gondolta magában Felhévizy, és melegített magának egy tányér kelkáposzta-főzeléket, mert meglepő módon nagyon ízlett neki.

Borítókép: Sebestyén Balázs a HVG közéleti podcastjának, a Fülke extrának a vendégeként (Fotó: YouTube/HVG/képernyőkép)

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.