időjárás 18°C Anita , Kármen 2023. június 2.
logo

Tényleg húzzanak kapálni a momentumosok!

Pilhál Tamás
2023.03.29. 14:28 2023.03.29. 15:04
Tényleg húzzanak kapálni a momentumosok!

A legveszélyesebb elegy, mikor a hülyeség szorgalommal párosul. Történt ugyanis, hogy a momentumosok ismét lebontották az építési kordonokat a Miniszterelnökségnél. Másodszorra teszik ezt, ami már-már a szorgalom jele. 

Persze, leginkább a hülyeségé. Tudniillik már az első akciójuk után igyekeztünk szegényeknek elmagyarázni, elbábozni: nem Gergényi-féle népellenes, „műveleti területet” védő kordonok ezek, hogy ne lehessen tüntetni (hiszen lehet tüntetni). Hanem építési kordonok. 

Figyelem, Gelencsér meg Hadházy, lassan mondom, hogy megértsék: é-pí-té-si-ek. 

Még az arra sétáló óvodások is látják s képesek értelmezni: a karmelita kolostor körül építkeznek, sok ott a kőműves bácsi, s azért kellenek a rácsok, nehogy a járókelők betévedjenek a hulló vakolat alá, esetleg agyonüsse őket egy lehulló glettvas. 

A momentumos viszont azért momentumos, hogy mindezt ne fogja föl. Az ő értelmi szintje messze az óvodásé alatt leledzik. Ráadásul nemcsak képtelen pofonegyszerű dolgokat értelmezni, de nem is akarja. Dacból. Mert ő momentumos, neki ne magyarázzon senki.

Így hát szerda reggel odamentek újra kordont bontogatni. Vitték magukkal Hadházy korlátspecialistát: ő nemcsak hurcolni képes a rácselemeket, hanem szükség esetén föl is csimpaszkodik rájuk, gyakorlatokat végez.

Az esemény üde színfoltja volt, amikor Gelencsér Ferenc Momentum-elnök leszólította a Miniszterelnökségről éppen távozó Fónagy Jánost, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárát, és rá akart tukmálni egy táblácskát, amin a „követeléseik” voltak. 

Fónagy államtitkár nem fogadta el az ajándékot, viszont barátságosan azt tanácsolta a Ferencnek: „Ahelyett, hogy kapálnál, b…szd meg!”

Fónagy János az egész ország kívánságát fogalmazta meg. 

A momentumos hülyegyerekek az adófizetők pénzéből azzal töltik a munkaidejüket, hogy építési kordonokat bontanak el – amiket aztán szegény szakik építhetnek vissza. Emiatt fél órával később jutnak haza a családjukhoz. 

Nekik csinálnak pluszmunkát ezek a tenyérbe mászó gelencsérek, a szorgalmas hülyék. Nem csodálkoznék, ha valamelyik melós megelégelné a hacacárét, és legközelebb beállítaná Hadházyt a szárazbetonba kötni.

Momentumosnak lenni annyit tesz: rombolni, másoknak folyamatosan kárt okozni. Derűs óhaj, hogy takarodjanak kapálni, ám az hasznos munka, arra ezek alkalmatlanok.

Borítókép: Építési kordont bontó momentumosok. (Forrás: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.