idezojelek

Ki fizeti a révészt?

A Szabad Európa működése attól függ, hogy mennyi dollárt küldenek át Amerikából.

Kis Ferenc avatarja
Kis Ferenc
Cikk kép: undefined
Fotó: facebook

Döbbenetes felfedezést tettem szerda este az egyik Bajnokok Ligája mérkőzés szünetében, amikor szakmai ártalomként még egyszer átfutottam a híroldalakat. A Monty Python társulat kedvelőjeként jártas vagyok az angol abszurd humorban, de ilyet – ráadásul komoly műfajban – nagyon rég nem láttam. A Media1 nevű, sajtóval kapcsolatos hírekre szakosodott portál arról számolt be „iparági forrásokból származó információkra” hivatkozva, hogy a Szabad Európa megszorító intézkedésekre kényszerül, „emiatt lesz látható feleannyiszor a Szabadon című korrupcióellenes műsor, mint az elmúlt egy évben”. 

Vovesz Tibor, a Szabad Európa Magyarország igazgatója a műsor ritkításának hírét megerősítette, de a változtatás okát azzal magyarázta, hogy „a stáb jobban elmélyülhessen a bemutatott esetekben, jelenségekben, témákban, és ezzel tartalmasabbá válhassanak a Szabadon Plusz rovatunkban megjelenő háttérbeszélgetések, kiegészítő anyagok is.”

Ez a magyarázat önmagában sem életszerű, ráadásul az igazgató egy héttel korábbi nyilatkozata egyértelműen arra utal, hogy bizony itt megszorításról van szó. Vovesz Tibor a hírportál első érdeklődésére ugyanis még semmiféle szakmai érvet nem említett, viszont elárult egy hajmeresztő információt. A Szabad Európa vezetője azt mondta a Media1 beszámolója szerint: „a Szabadon című műsor gyakoriságának megváltoztatása még nem eldöntött kérdés, mivel működésük az amerikai pénzügyi évhez igazodik és a költségvetésüket akkor még nem hagyták jóvá.”

Tehát az a helyzet, hogy a Szabad Európa működése attól függ, hogy mennyi dollárt küldenek át Amerikából. Majdnem meglepődtem, de rögtön elmúlt. 

Egyetlen kérdésem van csak Vovesz úrhoz: gondoltak-e már a névváltoztatásra? Az Amerika Hangja sokkal testhez állóbb lenne.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.