Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

idezojelek

Borrell akkorát hazudott, hogy leszakadt a mennyezet

Az uniós biztos szerint sosem volt olyan terv, ami kötelező európai uniós szintű sorkatonaságra vonatkozik. Csakhogy ez NEM igaz.

Tóth Tamás Antal avatarja
Tóth Tamás Antal
Cikk kép: undefined

Nem tudom, hogy Josep Borrell az sms ladynek tett hűségeskü okán hazudott vagy azért, mert a főnöke is hazudott neki, de a lényeg, hogy Josep Borrell HAZUDOTT! 

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (balra) és Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője az Oroszország elleni új szankciócsomagról szóló sajtónyilatkozatot követően
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője az Oroszország elleni új szankciócsomagról szóló sajtónyilatkozatot követően
(fotó: Valeria Mongelli / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)

Nem csak, hogy létezik ez a Weber-terv, de évek óta dédelgetik, ízlelgetik, formálgatják

A CDU és a CSU ifjúsági tagozatának a 2017-es egyik fórumán mutatták be a tervet vagy akkor még inkább csak egy tervcsírát, de a mostani Weber-terv alapjául ez szolgálhatott. Több elemében is kísértetiesen hasonlít ahhoz, amiről napok vagy talán most már mondhatjuk, hogy hetek óta ír a magyar jobboldali sajtó.

A baloldali újságírók tevékenysége abban kifulladt, hogy elmondták, ez biz' nem igaz, mert nekik ezt mondta Manfred Weber. Most arról ne nyissunk vitát, hogy egy olyan embernek, mint Manfred Weber, nem lehet hinni. 

Hogyan hihető el bármelyik szava annak, aki tíz éve még szidta a magyar határzárat, a múlt héten meg a finn–orosz határon arról beszélt, hogy Európa határait csak kerítéssel lehet megvédeni. A minap pedig az illegális migrációnak a káros részleteit sorolta fel, amiről Orbán Viktor tíz éve következetesen mondja ugyanazt. Weber ha nem is gyakrabban vált véleményt, mint más gatyát, de azért nem nevezhetjük őszinte, megbízható embernek. Nekem rááll a szám a hazugra, na meg arra, hogy kisstílű korrupt. De hát ez ízlés kérdése. Weber szava hihetetlen és kész. A baloldali újságírók meg bedőltek neki.

No, de a dolog ennél is rosszabb, mert nem „csak” Weber hazudott a Weber-tervről, hanem Ursula von der Leyen is. Ha nekünk nem is így nyilvánvalóan, de biztosán, Borrellen keresztül ordasat hazudott. Mert Ursula von der Leyen bizony ott volt 2017-ben ennek a tervnek, ötletnek a születésekor, ringatta a bölcsőjét. Erről bizony korabéli német cikkek tesznek tanúbizonyságot. 

 

Von der Leyenről már egy ideje tudjuk, hogy kerüli az őszinteséget, illetve, hogy minden sms megvan a telefonjában kivéve a kínosakat, amiben meglopja az európai polgárokat. Szóval, Von der leyen ott volt a mára Weber-tervnek nevezett ötlet születésénél. 

Ki volt még ott? Sok német mára nem annyira fiatal politikus. 

Itt van még egy kép, amin együtt látható két kulcsfigurája a történetnek: balról jobbra Paul Ziemiak és a másik kiemelt személy nem más, mint Manfred Weber. Persze ebben nincsen semmi csoda, hiszen együtt politizálnak évek óta.

 

Tehát Paul Ziemiak, Ursula von der Leyen és Manfred Weber régóta és elég jól ismerik egymást, együtt tolják a német politika szekerét. Paul Ziemiak volt az a személy, aki bemutatta ezt a programot 2017-ben azon a fórumon, ahol maga Von der Leyen is részt vett.

A Paul Ziemiak (akkor még a Junge Union színeiben) által bemutatott dokumentum javasolta, hogy „minden fiatalnak legalább kilenc, de legfeljebb 24 hónapig katonai vagy polgári szolgálatot kellene teljesítenie egy európai országban”. 

Az Európai Védelmi Unió iránti elkötelezettség magában foglalja a nemzeti hatáskörök feladását az európai szint javára – volt olvasható az elnökség határozattervezetében.

Ahogy a Magyar Nemzet által idézett lap fogalmaz:

A Junge Union igazgatótanácsának javaslata a nők és férfiak polgári és katonai szolgálatának bevezetésére Európa-szerte nem kapott kellő támogatást Oldenburgban.

Ennek elsődleges oka az volt, hogy akkor még féltek hozzányúlni nemzeti hatáskörökhöz, és attól tartottak, ez sokakat érzékenyen érintene. Már azonban a brüsszeli elit politikai kultúrája megváltozott, és aligha félnének elvenni nemzeti hatásköröket vagy csak csorbítani azokat. 

Szóval Borrell és a magyar baloldali sajtó ordasat hazudott arról, hogy nincs ilyen terv, nincs ilyen ötlet, ugyanis ezt a tervet ismereteink szerint legalább 2017 óta dédelgetik, óvják, nevelgetik. Úgy tűnik ez a terv mostanra beérett. Akkor is, ha tagadják létezését, ez bizony 2017 óta létezik, és formálódik, mára pedig Weber-tervként vonult be  köztudatba.

Josep Borrell uniós biztos pedig hazudott. Hogy miért, az meg számunkra lényegtelen. Hazudott!

 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Köln ne legyen Irapuato!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A Biden fiú ügyei a klánról vallanak

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A valódi hírek Brüsszel szerint

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Képeslapok a mai Európából

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.