A nem bináris nemű Demi Lovatót máris bevédte a cancel culture

Ne szórakozz a szexuális kisebbségekkel!

Belák Tamás
2021. 05. 20. 19:31
null
A lelki béke őszinte mosolya Forrás: Instagram/Demi Lovato/4D
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyugati mainstream popkultúra egyik felkent ideológiai bábja, Demi Lovato levetette magáról a biológiai nem jelentette rabigát. Az LMBTQ és minden egyéb dekonstrukcionista neoliberális mozgalmat mindig kérdés nélkül promotáló énekes(nő) mostantól nem bináris neműként (se nem nő, se nem férfi, vagy mindkettő egyszerre) tekint magára, és ezt követeli meg mindenki mástól is (mókás tény: a Google gyorsan vette is a lapot, és a bejelentése óta nem énekesnőként utal rá, hanem énekesként).

Lovato több ízben kisiklott életének problémái (éveken át tartó súlyos drogfüggőség, táplálkozási zavarok és egyéb mentális és egészségügyi problémák) hátterében úgy fest, hogy nem saját akarat- és jellemgyengeségét ismerte fel, hanem azt, hogy mindeddig nőként próbált élni, miközben tulajdonképpen egyik nemhez sem tartozik.

Alapvetően említésre méltó sem lenne, hogy a kóros feltűnési viszketegségét kielégítendő, kudarcok övezte életének valósága elől illuzórikus álomvilágba menekülve igyekszik önmagát újradefiniálni, de sajnos nem hunyhatunk szemet afelett, hogy egy 101 millió Instagram-követővel bíró, a fiatalokra óriási hatással lévő popsztárról van szó.

A lelki béke őszinte mosolya
Fotó: Képernyőfotó (Instagram/Demi Lovato/4D)

Tudniillik minden alkalommal, amikor egy ekkora elérésű tömegagymosó-fegyver, mint Lovato a biológiai nemek és a hagyományos társadalmi nemi szerepek ellen uszítja az internet népét, egy újabb kis lépéssel közelebb kerülünk ahhoz, hogy egy nap ugyanolyan természetesek legyenek a naponta más nemi identitással felébredő tinik, mint amilyen napjainkban a szexuális devianciák iránti érzékenyítések a Netflix-sorozatokban.

A másik komoly gond a dologgal az, hogy Lovato azáltal, hogy belépett a szexuális „kisebbségek” egyre gyarapodó táborába, automatikusan az ellentmondást nem tűrő, véresszájú cancel culture oltalma alá került.

Ennek hamar meg is lett az eredménye: az ügy véget vetett a bostoni Kiss 108 nevű rádió csípős humorú veteránja, Matt Siegel 1981 óta tartó pályafutásának.

Matt Siegel a Boston.com-nak elmondta, hogy nem nézte jó szemmel a zaklatott életű Lovato kétségbeesett lépését annak a fiatalságra gyakorolt káros hatása miatt, így elejtett néhány tréfát vele kapcsolatban az egyébként abszolút humoros hangvételű, komoly múltra visszatekintő és rendkívül népszerű műsorában. És mint tudjuk, manapság nem díjazzák a tréfát: Siegel főnökei azonnal szóltak neki, hogy hallgasson és ne illesse kritikával Lovatót.

A műsorvezető 40 éves tapasztalattal a háta mögött nem tűrte el, hogy a saját műsorában megmondják neki, mivel viccelhet és mivel nem, és bejelentette, hogy ezzel befejezi a rádiózást.

A fenti történet álljon itt annak – újabb – bizonyítékául, hogy a posztmodern liberalizmus szép új világában a biológiai tények, az egészséges önazonosság, a kötetlen humor és a szabad véleménynyilvánítás helyébe a kettős mérce, ideológiai káosz, erősen fragmentált öntudatú lelki nyomorékok és a cancel culture éber őrei kerülnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.