Fegyőr Bandi, a jövőbe látó

Ha valamiben jó vagy, sose csináld ingyen!

Belák Tamás
2021. 03. 08. 8:45
null
Fekete-Győr András a Facebookon jelentette be, hogy Szél Bernadettet is elindítják 2022-ben. Fotó: Képernyőfotó Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fegyőr Bandi barátunk különleges képességei felől eddig sem voltak kétségeim.

Ahhoz a mértékű agresszív és többnyire összefüggéstelen szöveghalmazhoz, amiket naponta okád a világra Facebook-posztok formájában, embertelenül sok önhitre és fantáziára van szükség, és Bandi mindkettőből kifogyhatatlan tartalékokkal rendelkezik.

A következetlen fenyegetőzés és követelőzés pehelysúlyú (értsd szó szerint) nagymestere azonban képes volt felülmúlni minden eddigi teljesítményét, és ezúttal a kétség leghalványabb jele nélkül tette világossá mindenki előtt, aki vérgőzös közösségi oldalára tévedt, hogy Magyarország alkalmatlan miniszterelnökének napjai meg vannak számlálva, az évtizedes Orbán-diktatúrának (vélhetően) saját kezűleg vet véget.

A szóban forgó irományban Bandi pontról pontra leírta, hogy miért teljesen elhibázott Orbán Viktor járványkezelése, és elárulta azt is, hogy ő miként csinálna mindent sokkal, de sokkal jobban.

Nem kommentálnám egyesével Bandi ígéreteit, melyek között megtaláljuk az egészségügyi dolgozók megtartásának a tökéletesen zseniális megoldását és a kisgyermekes szülőket segítő álszent javaslatokat egyaránt (Orbánék ezekhez képest sehol sincsenek olyan gyenge próbálkozásokkal, mint a csok, az adókedvezmények, lakáshitelek és a többi). Mindenki saját belátására bízom, mennyire hajlandó kockáztatni a vérnyomása megemelkedését, saját felelősségre itt olvasható a poszt.

Jelen írás azonban azért született, hogy fejet hajtson Bandika eddig csak sejtetett szuper képessége, a jövőbe látás előtt. Bizony, csúfolhatják, szidhatják őt akárhogy, de vitathatatlan tény, hogy nincs még egy olyan közéleti személy Magyarországon, aki olyan magabiztossággal állítaná, hogy rendelkezik a jövő tűpontos ismeretével, mint Fegyőr.

Az egy dolog, hogy ő már előre tudni véli a 2022-es választások eredményét (sőt, önmaga személyében az új miniszterelnökre is van egy erős tippje), de azt eddig nem tudtuk róla, hogy a koronavírus-járvány fertőzési adatait is két teljes héttel előre ismeri.

Pedig így van: leendő miniszterelnökünk ugyanis azzal kritizálta Orbánnak a hirtelen betörő harmadik hullámra adott reakcióját, hogy ő a helyében egy ilyen intézkedést két héttel a szigorítások életbe lépése előtt bejelentett volna, hogy legyen ideje felkészülni a bezárni kényszerülő üzleteknek (jelentsen ez bármit is). Bandi tehát két héttel előre tudja, hogyan alakul a vírus terjedésének mindenki más számára kiszámíthatatlan görbéje.

Emberünk jóstehetsége annyira lenyűgöző, hogy könnyedén megtehetné, hogy akár naponta közzéteszi a 14 napos koronavírus-előrejelzését. Persze érthető, miért nem teszi.

Ha valamiben jó vagy, sohase csináld ingyen! Facebook-bejegyzésében világossá tette: ha ő lenne a miniszterelnök, hagyna időt felkészülni, előre szólna. Most azonban még nem ő az, így mindenki vessen magára. Így büszkeségtől feszülő mellkassal akkor jelenti be, hogy ő két héttel előre szólt volna az embereknek, hogy itt komoly bezárásokra lesz szükség, mikor már megtörtént a baj.

Az azért nem szép Fegyőrtől, hogy az olyannyira féltett kisvállalkozásoknak mégsem súgta meg, hogy jön a baj. Értem én, hogy az emberéletek fontossága eltörpül a választási győzelem mellett, de ha már annyira félti őket, (a komoly szabályszegések miatt három hónapra bezáratott központ ajtaja elé például kiírta, hogy „itt is munkahelyek voltak”, utalva rá, hogy színtiszta gonoszságból kaptak büntetést), legalább védenceinek szólhatott volna, hogy legyen két hetük kisírni magukat, mielőtt bezárnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.