Ezúttal is elmarad a tulajdonosváltás Újpesten?

Roderick Duchâtelet, a labdarúgó NB I-ben szereplő az Újpest FC tulajdonosa a Nemzeti Sportnak adott interjújában beszélt a lehetséges tulajdonosváltásról és az edzőkérdésről is, miután december 31-én menesztették a csapat éléről Michael Oenninget.

Forrás: Nemzeti Sport2022. 01. 04. 9:43
null
Budapest 20180621 Labdarúgás 2018 Tavasz Újpest UTE sajtótájékoztató Update Low Carb megállapodás Roderick Duchatalet portré Fotó: Török Attila Nemzeti Sport Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NB I tizedik helyén álló Újpest labdarúgócsapata 2021 utolsó napján jelentette be Michael Oenning vezetőedző menesztését. A lépés nem jelentett meglepetést, hiszen ősszel végig gyengélkedett az együttes. Roderick Duchâtelet klubtulajdonos a Nemzeti Sportnak adott interjújában arról beszélt, mikor telt be nála a pohár.

– Az idény elején talán „megkérdőjelezhetőnek” ítélt döntések ellenére úgy érezzük, a játékoskeretben rejlő lehetőségeket nem használtuk ki teljesen. Végül az esztendő utolsó, Zalaegerszeg elleni bajnokija volt az utolsó csepp a pohárban. Korábban is megesett, hogy minden igyekezet ellenére peches napot fogott ki a csapat, de abban reménykedtünk, hogy a teljesítmény idővel javul majd. A ZTE elleni idegenbeli meccsen viszont minden megmagyarázható ok nélkül alulmúltuk önmagunkat – vélekedett az ötvenéves belga üzletember. – Sokkal inkább a fejlődés, és nem pedig az azonnali teljesítmény alapján ítélem meg a munkát. Ugyanakkor a mostani idényben túl sokszor került hullámvölgybe a csapat, ezért egy bizonyos ponton meg kellett húznunk a határt.

A tulajdonos azt egyelőre nem árulta el, ki veheti át Oenning megüresedett helyét.

– Jelenleg több jelölttel is tárgyalunk, és amint megszületik a döntés, valamint a papírok aláírása is megtörtént, természetesen azonnal tájékoztatjuk a sajtót és a szurkolókat. Addig is Víg Péter irányításával hétfőn megkezdtük a felkészülést.

A lap felvetette Duchâtelet-nek, hogy az edző menesztésének a klub lehetséges tulajdonosváltásához is köze lehet. Utóbbiról már hosszú ideje pletykálnak, az Újpest első embere azonban cáfolta ezen értesüléseket.

– A hírekben egyre gyakrabban olvasni arról, hogy hamarosan új elnöke lesz az Újpest FC-nek. Az edzőváltásnak ehhez egyáltalán nincs köze. Ezek a pletykák már szinte attól a perctől kezdve keringenek, hogy az Újpest FC tulajdonosa lettem, és még ha ezek közül a legutóbbi valóban erőteljesebb, „hangosabb” is, mint a többi, ettől még nem lesz konkrétabb. Legyünk realisták: ha az említett háttér valóban megvolna, akkor a tulajdonosváltás már több mint hat hónapja megtörtént volna.

A Nemzeti Sport értesülése szerint – Duchâtelet fenti szavai ellenére – továbbra is jó esély van arra, hogy megtörténjen a tulajdonosváltás Újpesten.

Borítókép: Roderick Duchâtelet (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.