Elköszönt vezetőedzőjétől az Újpest

A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződést bontott Michael Oenning vezetőedzővel.

Magyar Nemzet
2021. 12. 31. 10:06
Oenning, Michael
Budapest, 2021. február 3. Michael Oenning, az Újpest vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában játszott Újpest FC - Ferencvárosi TC mérkõzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2021. február 3-án. A Ferencváros 4-0-ra gyõzött. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Michael Oenning tavaly januárban vette át az Újpest irányítását, s az előző idényben tanítványaival a hatodik helyre futottak be az élvonalban, emellett megnyerték a Magyar Kupát. A csapatnak azonban ebben az idényben nem termett sok babér, tizenhét forduló elteltével mindössze négy győzelemmel és tizenhét ponttal a tarsolyában a tabella tizedik helyén szerénykedik az NB I-ben. Az újpestiek idénybeli első bajnoki győzelme csak a tizedik fordulóban született meg, így a vezetőedző menesztése az ősz során végig a levegőben lógott, de végül csak az év utolsó napján következett be.

A lila-fehérek honlapján pénteken megjelent közlemény szerint Oenning mellett Gál István másodedző szerződését is felbontotta az Újpest. Az új mester megérkezéséig Víg Péter másodedző irányítja a csapat felkészülését.

Nem a német szakember az első, akit menesztettek ebben az idényben az NB I-ben, hiszen már a Mezőkövesd, az MTK, a Debrecen és a Ferencváros is edzőt váltott. Kisvárdán pedig João Janeiro maga döntött a távozás mellett, ő Dunaszerdahelyen, a DAC-nál vállalt állást.

Borítókép: Michael Oenning (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.