Az utánozhatatlan 99-es köszöntötte a 99 éves legendát

Pásztor György március 2-án ünnepelte a 99. születésnapját. Stílszerű ajándékot kapott. A jégkorong történetének legnagyobb játékosa, Wayne Gretzky egy 99-es mezzel lepte meg. Olyan relikviával, amit rajta kívül senkinek sem illik viselni. Leszámítva a magyar hoki halhatatlanját.

Magyar Nemzet
2022. 03. 03. 19:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pásztor György halhatatlan. Szó szerint és hivatalosan is. Az ötszörös magyar bajnok egykori válogatott jégkorongozó, edző, sportvezető, a Magyar Jégkorong-szövetség (MJSZ) tiszteletbeli elnöke március 2-án ünnepelte a 99. születésnapját. Munkásságát több rangos díjjal is elismerték. A Nemzetközi Jégkorong-szövetség (IIHF) már évekkel ezelőtt beválasztotta a Hall of Fame-be, ahová tényleg csak a legnagyobbak kerülnek be, és a honi jégkorongsport Hírességek Csarnokának is tagja.

Természetesen ő a világ legidősebb jégkorongozója. Kilencvenkilencedik születésnapján az MJSZ elnöke, Such György és Sipos Levente főtitkár az otthonában köszöntötte. A jeles alkalomból René Fasel, az IIHF egykori elnöke és Luc Tardif jelenlegi elnök videóüzenetben köszöntötte Pásztor Györgyöt. Az igazán nagy meglepetést azonban Wayne Gretzky szolgáltatta. A világ valaha élt legnagyobb jégkorongozója dedikált mezt küldött ajándékba.

99-est. Azzal a számmal ékesített dresszt, amilyenben hajdanán Gretzky ütötte a gólokat és adta a gólpasszokat számolatlanul az Edmonton Oilersben, s amilyen mezt azóta se nagyon illik másnak viselnie a sportágban.

Minden idők legjobb hokijátékosa telefonon és videóüzenet formájában is jókívánságait fejezte ki a legendának.

A magunk szerény módján ezt tesszük mi is. Isten éltesse Pásztor Györgyöt még sokáig! Egy év múlva ő lehet az első jégkorongozó, akinek háromjegyű meze van...

 Borítókép: Such György, a magyar szövetség elnöke és Sipos Levente főtitkár köszönti Pásztor Györgyöt a Wayne Gretzkytől kapott ajándékkal (Fotó: MJSZ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.