Djokovics és Nadal már a negyeddöntőben összecsaphat

Már a negyeddöntőben összecsaphat a Roland Garros két legnagyobb klasszisa: Novak Djokovics és Rafael Nadal is a nehezebb felső ágra került. Fucsovics Márton, Udvardy Panna és Gálfi Dalma selejtezős ellenféllel játszik az első fordulóban, Balázs Attila és Bondár Anna viszont korábbi Grand Slam-bajnok ellen kezd.

2022. 05. 19. 19:35
TENNIS-ATP-MONACO Fotó: Europress/AFP/VALERY HACHE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olimpiai bajnok biatlonos, Quentin Fillon Maillet közreműködésével megtartották Párizsban a Roland Garros főtáblájának sorsolását, amelyen öt magyar játékos is érdekelt volt.

A hosszú kihagyás után védett ranglistával induló Balázs Attila nehéz ellenfelet kapott, a 2014-es US Open-bajnok Marin Cilic lesz az ellenfele, aki a párizsi Grand Slam-torna huszadik kiemeltje.

Ha Balázs Attila bravúros győzelmet aratna, akkor a második fordulóban akár ellen magyar rangadót játszhat. Utóbbi első körös ellenfele még nem ismert, az egyik selejtezőből főtáblára jutott játékos ellen kezd majd, őket csak a selejtező holnapi lezárulása után helyezik el a lehetséges helyekre.

A világelső és címvédő Novak Djokovics a japán Nisioka Josihito ellen kezd, míg Párizs tizenháromszoros bajnoka, az ausztrál Jordan Thompsonnal játszik az első körben.

A két klasszis, akik tavaly az elődöntőben vívtak feledhetetlen meccset, idén már a negyeddöntőben összecsaphatnak.

A további esélyesek közül Carlos Alcaraz és Alexander Zverev selejtezős ellenféllel kezd, és ők is a felső ágra kerültek. A könnyebbnek látszó alsó ágon viszont a tavalyi döntős Sztefanosz Cicipasz kifejezetten nehéz riválist kapott az első körre, az olasz Lorenzo Musetti tavaly majdnem Djokovicsot is megtréfálta.

A korábbi Australian Open-döntős Jo-Wilfried Tsonga már hazai Grand Slam-tornája előtt bejelentette, hogy ez lesz az utolsó versenye. Könnyen lehet, hogy a harminchét éves játékos karrierjéből már csak egy meccs van hátra, ugyanis nehéz ellenfelet kapott a nyolcadik kiemelt Casper Ruud személyében.

A nők versenyében Udvardy Panna és Gálfi Dalma is selejtezőből érkező játékos ellen kezd. Nehezebb dolga lesz a legmagasabban jegyzett magyar női teniszezőnek: Bondár Anna a kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitová ellen kezd, aki ezúttal 32. kiemelt Párizsban. A cseh játékos tavaly megnyerte első körös meccsét a Garroson, az azt követő sajtótájékoztatón viszont megsérült, így nem folytathatta a versenyt. 

A nők között is sűrű lett a felső ág: az első kiemelt és toronymagas esélyes Iga Swiatek, valamint két további korábbi bajnok, Simona Halep és Jelena Ostapenko közül csak az egyik juthat el a legjobb nyolc közé.

Borítókép: Novak Djokovics (Fotó: Europress/AFP/Valery Hache) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.