A Tokióban győztes komplett női kajak négyes kihagyja az idényt

A sérülésből lábadozó Kozák Danuta és az anyai örömök előtt álló Bodonyi Dóra után további két női kajakosunk, Csipes Tamara és Kárász Anna is úgy döntött, elengedi ezt az évet. A Tokióban győztes női négyes tehát mind a négy tagja inkább a feltöltődést választja a két olimpia között félúton.

N. M.
2022. 06. 22. 14:29
női négyes
k4 női
Tokio 20210807 Tokio2020 Olimpia kajak kenu verseny Sea Forest versenyhelyszín Foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport a képen női K4 Kozák Danuta Csipes Tamara Kárász Anna Bodonyi Dóra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntektől vasárnapig Szolnokon rendezik a második kajak-kenu világbajnoki válogatóversenyt. A rajtlista már nyilvános, s mint általában, most is több érdekességről árulkodik. A futamokat böngészve feltűnik például, hogy hiába keressük Csipes Tamara és Kárász Anna nevét.

Az olimpiai bajnok női négyes két tagja az első válogatót is kihagyta, a hivatalos indoklás szerint mentességet kaptak alóla, mondván, nekik elegendő egy erőpróbán bizonyítaniuk. A sportág berkeiben már akkor azt rebesgették, hogy Csipes és Kárász – másik két társukhoz, Kozák Danutához és Bodonyi Dórához hasonlóan – a teljes idényt kihagyja, amit immár biztosnak tekinthetünk.

– A tokiói halasztás miatt csak három év van a két olimpiai között, ezért úgy éreztem, egy évet kicsit lazábbra kell vennem annak érdekében, hogy aztán ismét maximumot nyújtsak – mondta az érdeklődésünkre – Jövőre már olimpiai kvalifikációs világbajnokságot rendezünk, azon muszáj indulni, ezért csak ez az év jöhetett számításba. Nem úgy vágtam neki az évadnak, hogy nem fogok versenyezni, inkább menet közben alakult így. A kislányom tavaly szeptemberben kezdte az óvodát, több időt akartam vele tölteni, úgy általában a családom elég áldozatot hozott a karrieremért, úgy éreztem, most rajtam a sor.

Éppen ezért a télen nem utaztam el meleg vízi edzőtáborba, s tavasszal nem költöztem le Szolnokra sem. Be kellett látnom, hogy Pesten viszont szinte lehetetlen felkészülni a versenyekre, ráadásul a vállam is megfájdult, minden körülmény abba az irányba terelt, hogy ezt az évet hagyjam ki.

Csipes Tamara
Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre

Nincs lelkiismeret-furdalásom emiatt, azt gondolom, az elmúlt tíz év, sőt tizenkét-tizenhárom évben eleget letettem az asztalra. Most is mindennap mozgok, de szükségem van a feltöltődésre, hogy szeptembertől ismét teljes lendülettel vágjak bele a munkába. Ezen a nyáron legalább lesz lehetőségem arra, amire még sohasem, elmehetek nyaralni. A többieknek természetesen szurkolok a világ- és az Európa-bajnokságon.

A Tokióban győztes női négyes tagjai közül Bodonyi Dóra februárban közölte az örömhírt, hogy babát vár , pedig májusban jelentette be, hogy sérült válla miatt rehabilitációra van szüksége, ezért legközelebb ő is csak 2023-ban indul versenyen.

A négy klasszis távollétében a fiataloknak van alkalmuk bizonyítani. Előbb e hét végén Szolnokon, majd a világversenyeken.

Borítókép: Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna és Bodonyi Dóra útban a tokiói arany felé

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.