Anyasággal piheni ki mentális, fizikai fáradtságát a bajnoknő

A Tokióban a női kajak négyessel aranyérmes Bodonyi Dóra egy hete tudatta az örömhírt: édesanya lesz. Az olimpiai mellett ötszörös világbajnok sportoló a várandósság hónapjaiban sem áll le teljesen a mozgással, s a gyerekáldás után szeretne visszatérni. A párizsi játékokra ismét csúcsformába lendülhet.

Magyar Nemzet
2022. 02. 22. 18:20
BODONYI Dóra
Poznan, 2021. június 6. Az aranyérmes Bodonyi Dóra a poznani kajak-kenu Európa-bajnokság nõi kajak egyes 5000 méteres döntõjének eredményhirdetésén 2021. június 6-án. MTI/EPA/PAP/Adam Warzawa Fotó: MTI/EPA/Adam Warzawa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bodonyi Dóra egy hete az Instagram-oldalán jelentette be, hogy babát vár.

– Köszönöm szépen, minden rendben van, most töltöm a tizenhatodik hetet. Az eleje egy kicsit megviselt, de ez legyen a legnagyobb probléma egy terhesség során – beszélt a megváltozott életéről a Magyar Kajak-kenu Szövetség honlapjának Bodonyi Dóra. 

A szolnokiak olimpiai és ötszörös világbajnoka a férjével, Hadvina Gergellyel – aki egyben az edzője is – már régóta szeretett volna családot alapítani, ám az olimpia halasztása átírta előzetes terveiket. Hozzátette, a mozgás továbbra is komoly szerepet kap a mindennapjaiban.

– A tizenegyedik héten kezdtem el újra mozogni, addig nem javasolta az orvosom. Minimum napi egy edzésem van, de persze nem olyan intenzitással, mint eddig. Gergőhöz járok továbbra is, illetve itt Szolnokon van lehetőségem heti háromszor kismamajógára járni, szóval a hét-nyolc edzést igyekszem tartani. Nekem eddig azt mondták, hogy addig mozogjak, ameddig jólesik. Olyankor amúgy is jobb a közérzetem, ha már nem így lesz, én sem fogom erőltetni.

Augusztus elejére várják a babát, így a versenyző érthető módon idén biztosan nem fog versenyezni, de megígérte, nem távolodik el a sportágtól.

Az elmúlt öt évben fizikálisan és mentálisan is elfáradtam, úgyhogy jól fog jönni most ez a kis pihenő.

Bodonyi Dóra Tokióban a négyessel arany-, kettesben, Kozák Danutával pedig bronzérmet szerzett. Az olimpia után a világbajnokságot kihagyta, mert gyengeségre panaszkodott, mint kiderült, mononukleózisa volt. A betegsége már a múlté, az ősszel edzésbe állt, aztán mégis másként alakultak a dolgok.

Úgy tervezi, hogy a szülés után, jövőre visszatér, és újra versenyezni fog.

– Fiatal vagyok még, bízom abban, hogy gyorsan regenerálódik a szervezetem. Nyilván nem lesz egyszerű feladat egy kisbabával lehúzni a heti sok óra edzést, bízom benne, hogy lesz segítségem, és meg tudjuk oldani ezt a feladatot. Természetesen a baba és a család lesz a legfontosabb, de remélem, össze tudjuk majd úgy hozni, hogy mindenkinek jó legyen. 

Borítókép: Bodonyi Dóra olimpiai és ötszörös világbajnok, a kajak-kenu örökös bajnoka

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.