időjárás 14°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Marco Rossi a támadói és az ellenfél miatt is gondban van

Koczó Dávid
2022.06.10. 16:28 2022.06.11. 08:20
Marco Rossi a támadói és az ellenfél miatt is gondban van

Marco Rossi szerint három Nemzetek Ligája-csoportellenfelünk közül éppen a szombaton a Puskás Arénában fellépő német válogatott a legveszélyesebb. A magyar nemzeti csapat szövetségi kapitánya saját csapata összeállításánál kényszerpályán mozog, különösen a támadósorban.

Könnyű mérkőzésről véletlenül sem lehetett szó. A magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligájában a legutóbbi Európa-bajnokság két döntőse, Olaszország és Anglia, valamint a szintén nagyon erős német válogatott ellen küzd. Marco Rossi szövetségi kapitány a szombati, Nationalelf ellen mérkőzés előtt megismételte, hogy a csapatával szembeni elvárásoknak az angolok elleni siker ellenére is a realitás talaján kell maradniuk, ráadásul az olasz mester a trióból éppen Hansi Flick legénységét tartja aktuálisan a legjobbnak.

Az eddigi meccsekkel összességében elégedett vagyok, sőt az Anglia elleni produkció szerintem a legjobb volt, amióta én ülök a válogatott kispadján, az eredménytől függetlenül is. Viszont az első két forduló alapján úgy látom, hogy a németek vannak a legjobb kondícióban, ők a legveszélyesebb ellenfeleink. Nehéz lesz elérni, hogy mi diktáljunk a mérkőzésen, de törekedni fogunk erre, és bízom benne, hogy ez az eredményen is meglátszik majd – mondta Rossi, akinek azonban nemcsak az ellenfél okozhat fejfájást.

A kapitány ugyanis elárulta, hogy Sallai Rolandnál a csütörtöki edzésen egészségügyi probléma jelentkezett. Aligha súlyos sérülésről van szó, de arra éppen elég lehet, hogy a németek elleni meccstől távolt tartsa a Freiburgban légióskodó támadót.

A jelenlegi keretből a három támadót, Sallait, Szoboszlait és Szalai Ádámot a legnehezebb pótolni. Akikkel lehetne, jó úton járnak, keményen dolgoznak, különösen taktikai téren látszik rajtuk a fejlődés. De ez egy hosszú folyamat, ráadásul most Gazdag Dánielre sem számíthatunk, ő mindössze egy edzést teljesített velünk, és a fizikai felmérések alapján kockázatos lenne pályára küldeni. A játékhiány miatt Schön Szabolcs sincs optimális állapotban, úgyhogy meg van kötve a kezem – jellemezte a helyzetét Rossi.

Az olasz kapitány az angolok elleni meccs után külön is dicsérte Szoboszlai Dominiket harcosságáért és mezőnymunkájáért, erre is reagált az RB Leipzig labdarúgója pénteken.

– Örülök neki, hogy olyan teljesítményt nyújtottam, amivel a főnök meg volt elégedve – nyugtázta Szoboszlai. – Csapatként is megmutattuk az angolok ellen, hogy mire vagyunk képesek, azt viszont nem engedhetjük meg magunknak, hogy úgy kezdjünk, mint Olaszországban. Veszítenivalónk a németek ellen sem lesz.

Szoboszlai egy szintre helyezte három csoportellenfelünket, bár németországi légiósként ez az összecsapás még érdekesebb lesz a számára. A német keretben két lipcsei játékos – Benjamin Henrichs és Lukas Klostermann – mellett ott van a salzburgi Karim Adeyemi is, akit Szoboszlai a futballvilágból való legjobb barátjaként jellemzett, igaz, a húszéves támadó az első két fordulóban nem került be a meccsnapi keretbe.

A németországi kapcsolatok mellett különleges lesz az összecsapás a várható telt ház miatt is Szoboszlai számára.

– Biztosan nagyszerű lesz a hangulat, kérjük az erőteljes buzdítást, és sokszor szeretnénk még elénekelni a meccs után közösen a Himnuszt. Tudjuk, hogy az UEFA nagyon figyel minket, felfüggesztett büntetés alatt játszunk. Nem fogom megmondani huszonegy évesen, hogy ki mit csináljon, ez mindenkinek a saját felelőssége. Az biztos, hogy mi nagyon szeretünk olyan stadionban játszani, amelyik tele van magyarokkal – zárta gondolatait Szoboszlai Dominik.

Borítókép: Marco Rossi (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Magyar–német

Az ötvenes éveket idézi a válogatott következő mérkőzése

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.