Thomas Müller csak a rosszra emlékszik a magyarokról

Az angolok elleni győzelem után egy héttel a magyar labdarúgó-válogatott újabb bravúrért lép pályára a Puskás Arénában. Ezúttal a német csapat lesz az ellenfél, amelynek legyőzéséhez tavaly az Európa-bajnokságon közel járt Marco Rossi legénysége.

Magyar Nemzet
2022. 06. 11. 8:20
UEFA Nations League Germany vs England
UEFA Nations League Germany vs England Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/HASAN BRATIC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2021-re halasztott Európa-bajnokságon és a Nemzetek Ligája 2022/23-as kiírásában is a halálcsoport jutott a magyar válogatottnak. A közös ellenfél Németország , amely ellen tavaly közel járt együttese a továbbjutást érő győzelemhez.

Az akkori négy gólszerző közül három ma is pályára léphet: magyar részről eltiltása miatt csak ő viszont minden bizonnyal ott is lesz a kezdőcsapatban.

Marco Rossi az angolok elleni győzelem után nem nyúlt az alapcsapatához, csupán kapusposzton cserélt, Gulácsi Péterről és Dibusz Dénesről pedig már előre megmondta, hogy igazságosan elosztják egymás között a négy júniusi mérkőzést.

Az olasz kapitánynak a harmadik meccsre mindenképp változtatnia kell: Schäfert Callum Styles pótolhatja a középpályán, ő az egyik játékos, aki mindkét korábbi meccsen beszállt csereként.

Styles először kezdhet tétmeccsen a válogatottban (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A másik de a magyar gólkirály mindkétszer Szalai Ádám helyére szállt be, így egyáltalán nem biztos, hogy kettejük közös jelenléte a pályán belefér Marco Rossi terveibe.

Az olasz kapitány egyébként is azt hangsúlyozta, hogy a támadósorban tud legnehezebben variálni, sérülése miatt viszont erre minden bizonnyal szüksége lesz. Elképzelhető, hogy Rossi tovább fokozza a meglepetést, és a kezdőcsapatba jelöli a tizenhét éves Vancsa Zalánt, aki Olaszország elleni mutatkozott be a felnőttválogatottban.

A védelemben egyelőre nincs oka a változtatásra az olasz mesternek, aki már az Eb-n is megmutatta, hogy szívesen végigjátszat három meccset is ugyanazzal a védősorral.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Nego, Styles, Nagy Á., Nagy Zs. – Szoboszlai, Szalai Á., Vancsa

Hansi Flick sokkal többet variált az első két Nemzetek Ligája-meccsen. A német válogatott a világbajnokságot is szem előtt tartja a Nemzetek Ligájában, ugyanakkor a szövetségi kapitány szerint ez nem mehet az eredményesség rovására.

A két tavalyi gólszerző közül Kai Havertz az angolok, Leon Goretzka az olaszok ellen volt a kezdőcsapat tagja.

Havertz is gólt lőtt ellenünk tavaly, de nem őt féltik a németek a fogadtatástól (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

Utóbbi kifütyülésétől tartanak leginkább a németek, miután az Eb-n a magyar szurkolók felé formált szívecskét a kezéből gólöröm gyanánt. reakciójával a saját pozícióját sem javította a népszerűségi versenyben.

– Remek reakció volt a megnyilvánulása arra, ami történt. A magyar szurkolótábor nem a legjobb oldaláról mutatkozott meg. Nem emlékszem pontosan, hogy mi is történt, de Leon jelzése a szívünkből szólt – fogalmazott a Bayern München labdarúgója.

Érdekes módon a magyar csapat részéről senkinek nem jutott eszébe minősíteni vagy akár csak felidézni a magyar himnusz alatt szivárványos zászlóval provokáló német szurkoló rendzavarását.

A német kezdőcsapatról biztosan tudjuk, hogy Manuel Neuer nevével kezdődik majd, az izomsérüléssel bajlódó Serge Gnabry játékát pedig aligha kockáztatja meg Flick. Mivel a kapitány az angolok elleni teljesítménnyel volt elégedettebb, valószínűleg ahhoz a csapathoz jobban hasonlít majd a Puskás Arénába kifutó kezdőtizenegy.

A német válogatott várható kezdőcsapata: Neuer – Klostermann, Süle, Rüdiger – Hofmann, Goretzka, Kimmich, Musiala – Havertz, Werner, Müller.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 3. forduló
Magyarország–Németország 20.45 (kapunyitás: 17.45), Puskás Aréna, jv.: Sánchez (spanyol)

Borítókép: Thomas Müller (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/HASAN BRATIC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.