időjárás 21°C Félix 2023. június 9.
logo

A müncheni incidens, amit el akartak titkolni a tévénézők elől

Magyar Nemzet
2021.06.24. 10:05
A müncheni incidens, amit el akartak titkolni a tévénézők elől

Íme a felvétel, a bizonyíték, ami még sokba kerülhet a Német Labdarúgó-szövetségnek. Szivárványos provokáció zavarta meg a magyar himnuszt a müncheni mérkőzés előtt.

Lapunk is beszámolt róla, hogy a magyar szurkolókat lépten-nyomon szivárványos provokáció fogadta Münchenben a 2-2-re végződött Németország–Magyarország mérkőzés előtt. Ami a stadionon kívül történt, az természetesen egyéni ízlés dolga.

Azonban, ami bent, az Allianz Arénában, az viszont már ez európai szövetségi, az UEFA hatáskörébe tartozik. Közismert továbbá, az UEFA megtiltotta a németeknek, hogy a mieink elleni találkozó előtt és alatt a müncheni aréna szivárványszínű díszkivilágításban pompázzon, mert az politikai állásfoglalást tükrözne.

Éppen ezért súlyos az az incidens, ami közvetlenül a mérkőzés előtt, a magyar himnusz alatt történt. „Egy fiatalember szaladt a pályára egy szivárványos zászlót lengetve, majd diadalmasan megállt a magyar válogatott előtt” – írtuk tudósításunkban.

Az esetet a tévéközvetítésben nem lehetett látni – ez már régi gyakorlat, a tévétársaságok nem akarnak ingyenreklámot adni a feltűnési viszketegségben szenvedőknek. De hogy a provokáció megtörtént, arra itt a bizonyíték.

Szivárványos provokáció a magyar himnusz alatt
Fotó: Reuters/Matthias Hangst

Ezt maguk a németek sem tudják titokban tartani, az esetről a Kicker nevű labdarúgószaklap is beszámolt.

Az UEFA-nak ennek ismeretében bizony szankciót kell alkalmaznia a rendezővel szemben. S ez nem mendemonda, mint az a vád, miszerint a magyar szurkolók rasszista viselkedéssel élcelődtek a franciák elleni meccs alatt Benzemával és Mbappéval, amit utóbb maguk a francia játékosok cáfoltak.

Íme, itt a bizonyíték. Persze nem csak emiatt kerül sokba Németországnak a szivárványos ügybuzgalom.

Percekre a csodától

A játékosok 1,1 milliárd forint bónuszt kapnak az MLSZ-től

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.