Bognár György győzelemmel tért vissza az NB II-be

Futács Márkó duplájával hátrányból fordítva nyert 2-1-re az MTK a labdarúgó NB II első fordulójának záró mérkőzésén a Szeged ellen. A hazaiak edzője, Bognár György 2020 ősze után győzelemmel tért vissza a magyar másodosztályba.

Magyar Nemzet
2022. 08. 01. 21:48
Többször kellett védenie a Szeged kapusának Fotó: Árvai Károly Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB II nyitó fordulója az MTK–Szeged mérkőzéssel zárult. a nyáron az élvonalbeli Pakstól távozó szakember a gála csapatát küldte fel a pályára az Új Hidegkuti Stadionban a Szeged ellen. 

A Ciprusról hazatérő fia, a gólpasszairól és a kiváló rúgótechnikájáról ismert István feladata volt kiszolgálni a két U20-as vb-bronzérmes csatárt, Németh Krisztiánt és Futács Márkót. Pályán volt a 26-szoros válogatott középpályás, a 2016-os Eb-n az Ausztria elleni csoportmeccsen gólt szerző Stieber Zoltán.

A nevek alapján az MTK-nak kellett volna uralnia a meccset, de nem így történt. Hiába volt többet a labda a kék-fehéreknél, a Szeged védőfalát nehezen tudta feltörni Bognár György csapata. Sőt egy szöglet után a vendégek szereztek vezetést: Pintér végzett el szögletet a jobb oldalról, Temesvári Attila érkezett, és az ötös vonalánál és a rosszul kimozduló Balázs hibáját kihasználva a jobb alsó sarokba fejelte a labdát a 34. percben.

Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

A szünetben kettőt cserélt Bognár György: a visszafogott teljesítményt nyújtó Stieber helyére Miknyóczki, Mezei helyére Lehoczky állt be. A második félidő derekán megfordította a meccset az MTK, mindkétszer Futács volt a gólszerző. Előbb szép mozdulattal lőtt kapásból, szemben a kapuval 145 méterről a jobb alsó sarokba, majd egy kezezés miatt jogosan megítélt 11-est értékesített higgadtan. A Szeged eddig bírta a nyomást.

A hajrára Bognár György lecserélte a két gólos csatárát, Németh Krisztiánnak több lehetősége volt a padlóra küldeni a vendég csapatot, de az eredmény már nem változott.

A hazaiak edzője, Bognár György 2020 ősze, a budaörsi munkája után győzelemmel tért vissza a magyar másodosztályba. 

Labdarúgó NB II, 1. forduló: MTK Budapest–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2-1 (0-1), Új Hidegkuti Stadion, 1000 néző, vezette: Derdák. Gólszerzők: Futács (61., 67. – 11-esből), illetve Temesvári (34.).

Borítókép: Több dolga volt a Szeged kapusának  (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.