Nagy verést kapott a Viditől, a Honvéd még nem szerzett gólt és pontot

A bajnokságot egyaránt vereséggel kezdő Mol Fehérvár és a Honvéd mérkőzésével zárult a labdarúgó NB I második fordulója. A Vidi mindkét félidőben két gólt rúgott, a szünet után két csereemberével tette fölényessé a győzelmét a Kispesttel szemben.

2022. 08. 07. 21:49
FIOLA Attila
Székesfehérvár, 2022. augusztus 7. A fehérvári Fiola Attila (b) és a kispesti Makszim Plakuscsenko (j) a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójában játszott MOL Fehérvár FC - Budapest Honvéd mérkõzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2022. augusztus 7-én. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyitófordulóban egyaránt vereséget szenvedő Mol Fehérvár és a Budapest Honvéd mérkőzésével zárult a labdarúgó NB I második fordulója. Michael Boris fehérvári legényei a hét közben lejátszott Európa-konferencialiga-selejtezőmérkőzésen javítottak: 5-0-ra lépték le a moldáv Petrocub együttesét.

Az első félóra különösebb izgalmak nélkül telt, a nagy meleg ellenére viszonylag komoly volt az iram, a lelkesedésre nem lehetett panasz. A pontos passzokra annál inkább. Félórának kellett eltelnie a meccsből, mire varázsütésre megváltoztak a dolgok. Előbb egy felelőtlen kispesti labdavesztés után a pályán veszekedett a két Honvéd-játékos, Nego köszönte szépen, elnyargalt a bal oldalon. A sokoldalú, honosított válogatott játékos ügyesen gurított vissza az érkező Dárdai Pálnak. A középpályás egy átvétel után hatalmas gólt lőtt a Honvéd kapujának jobb oldalába. Szappanos Péter csak szemmel követte a löketet.

Percek múlva megduplázta az előnyét a Vidi: Marcel Heister húzta meg a bal oldalon, a becenterezett labdát Kodro egyből, nagy erővel külsővel pörgetett a jobb sarokba. Úgy tűnt, két látványos góllal a Fehérvár lerendezte a meccset, a Honvéd elsősorban a középpályás védekezésével mondott csődöt.

A szünet után azonnal gólhelyzettel kezdett a Honvéd: a kanadai csatár, Richie Ennin lépett ki középen, de Kovács remekül mozdult ki a kapujából. Igyekezett támadófutballt bemutatni a vendégcsapat, de amint megindult előre, a kapu közelébe érve elfogyott a tudomány, a Vidi ellencsapásaiban sokkal több veszély rejlett.  

Félórával a vége előtt a Honvéd védekezési formációt váltott, átállt a négyvédős rendszerre, elől pedig három csatárral próbált veszélyt teremteni, de ez nem túl gyakran sikerült. A nyáron munkába állt skót edző, Thomas Courts regnálása alatt még nem csiszolódott össze a kispesti gépezet. 

A 71. percben Boris lehívta a pályáról a második gólt szerző Kodrót, az ő helyére beállt Funsho Bamgboye közeli fejessel növelte a Vidi előnyét. 

A hajrára cserékkel frissített mindkét edző, beállt a hazaiaknál Budu Zivzivadze, és ha már ott volt a pályán, gólt is szerzett. A grúz csatár előbb Szappanosba lőtt, majd a kipattanót sokkal pontosabban helyezte. Kiütés. 

Két forduló után még gól és pont nélkül áll a Honvéd az NB I-ben. A Fehérvárnak jó hete volt: 5-0-ra nyert az Európa-konferencialigában, majd négyet lőtt a Honvédnak.

Labdarúgó NB I, 2. forduló: Mol Fehérvár–Bp. Honvéd 4-0 (2-0), Mol Aréna, Sóstó, 3517 néző, vezette: Vad II. Gólszerzők: Dárdai (30.), Kodro (34.), Funsho (71.), Zivzivadze (83.)
Korábban: Vasas–Paks 2-2, Debrecen–Kecskemét 1-1, Kisvárda–Mezőkövesd 4-2, Puskás Akadémia–Újpest 2-0. A Ferencváros–Zalaegerszeg mérkőzést az FTC kérésére későbbi időpontra halasztották.  

Borítókép: Fiolát (piros-kékben) Plakuscsenko, a Vidit a Honvéd üldözte sikertelenül  (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.