Már csak egy veretlen csapat van a labdarúgó NB I-ben

Már a Kisvárda sem veretlen a labdarúgó NB I-ben: a tavalyi ezüstérmes hazai pályán 1-0-ra kikapott a Honvédtól.

Magyar Nemzet
2022. 09. 04. 16:57
Nenad Lukics Honvéd
labdarúgó NB I Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kisvárda az első hat fordulóban mutatott teljesítményével alátámasztotta, hogy nem volt véletlen a csapat tavalyi ezüstérme: a kelet-magyarországi klub hat forduló után veretlenül állt a tabella élén, igaz, a százszázalékos Ferencváros a vesztett pontok tekintetében jobban állt a piros-fehéreknél.

A hetedik fordulóban azonban nyoma sem volt a Kisvárda jó teljesítményének. A Honvéd elleni mérkőzés lassan csordogált, amikor a hazai kapus, Hindrich Ottó hibázott, és akasztotta Kerezsi Zalánt: büntető! A tizenegyest Nenad Lukics váltotta gólra.

S talán ekkor még a budapesti csapat tagjai sem gondolták, hogy ez a találat elég is lesz a három ponthoz, de így lett: a Kisvárda csak lesgólig jutott Camaj révén, de érvényes találatig nem, így elvesztette veretlenségét, utolsó előtti csapatként a mezőnyből – a Ferencváros már ebben a tekintetben is egyedülálló a labdarúgó NB I-ben.

A Honvéd viszont, ha nem is káprázatos játékkal, de megszerezte második győzelmét a bajnokságban, és nyolc pontjával felzárkózott a középmezőnybe.

NB I, 7. forduló:

Péntek:
Mezőkövesd–Zalaegerszeg 0-5 (0-1), Városi Stadion, 1200 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Ikoba (40., 49., 70.), Gergényi (74.), Szalay Sz. (89.). Kiállítva: Bobál (35., Mezőkövesd)

Szombat:
Kecskemét–Paks 3-1 (0-0), Kecskemét, v.: Csonka. Gólszerzők: Katona B. (47.), Banó-Szabó (72.), Szabó L. (88.), illetve Sajbán (81.)
Vasas–Puskás Akadémia 1-1 (1-0), Illovszky Rudolf Stadion, 1778 néző, v.: Bogár, gólszerzők: Holender (28.), illetve Zahedi (56.)
Debrecen–Fehérvár 1-0 (1-0), Nagyerdei Stadion, 5014 néző, v.: Karakó, gólszerző: Do. Babunszki (45+2.).

Vasárnap:
Kisvárda–Budapest Honvéd 0-1 (0-1), Várkerti Stadion, 2452 néző, v.: Andó-Szabó, gólszerző: Lukics (34., 11-es)
Újpest–Ferencváros 17.30

Borítókép: Nenad Lukics és a Honvéd ünnepelhetett (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.