Hiába sok a válogatott a keretben, a Vasas képtelen nyerni az NB I-ben

Az angyalföldieké a legtöbb magyar válogatott labdarúgó az élvonalban, de nyerni megint nem tudtak. A Vasas Holender Filip góljával vezetett a Puskás Akadémia ellen hazai pályán, de 1-1-es döntetlen lett az alacsony színvonalú találkozó vége az NB I hetedik fordulójában.

Magyar Nemzet
2022. 09. 03. 18:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben az egyik újonc, a Kecskemét szárnyal az NB I-ben, szombaton épp a Paksot győzte le 3-1-re, a másik feljutó csapat, a Vasas hat kísérletből egyetlen meccset sem tudott megnyerni – s ez nem változott a hetedik fordulóban sem.

Pedig a Puskás Akadémia ellen félidőben vezetett a Vasas, a 28. percben Holender Filip a jobb felsőbe lőtt – 1-0.

Az angyalföldiek kapusának, Jova Leventének kellett még egy nagyot védenie az első félidő hajrájában, de összességében inkább a mezőnyben gyúrták egymást a csapatok, alacsony színvonalon. A nyerésre álló Vasas szurkolóit ez persze ekkor még aligha érdekelte.

Az 55. perctől azonban annál inkább, ekkor ugyanis Sahab Zahedi góljával kiegyenlített a Puskás, miután Kiss badását Baluta visszafejelte, az iráni játékos pedig Otigbát megelőzve juttatta a kapuba a labdát – 1-1.

Statisztikai érdekesség, hogy ebben a bajnokságban sosem esett két gólnál több a Puskás meccsein, és ez most így volt. Tehát az eredmény nem változott, a Vasas hét forduló után is nyeretlen.

Mindez annak fényében elgondolkodtató, hogy Kuttor Attila csapatában összesen kilenc olyan labdarúgó szerepel, aki korábban pályára lépett a magyar válogatottban. Ez pedig a legtöbb az NB I jelenlegi mezőnyében, győzelemhez mégsem elég.

Jelenlegi NB I-es klubok magyar válogatott játékosainak a száma:
Vasas 9
Debrecen 7
Ferencváros 5
Fehérvár 5 
Paks 5
Puskás 3
Újpest 1
Honvéd 1
Mezőkövesd 1
Kecskemét 0
Kisvárda 0
ZTE 0

Ami a Puskást illeti, az első fordulóban a Fraditól elszenvedett vereség óta nem kapott ki Hornyák Zsolt együttese, igaz, ezek közül csak kettőt nyert meg, így egyelőre messze van az előző idényben megszerzett harmadik helyétől.

OTP Bank-liga, 7. forduló: Vasas FC–Puskás Akadémia FC 1-1 (1-0), Illovszky Rudolf Stadion, 1778 néző, v.: Bogár, gólszerzők: Holender (28.), illetve Zahedi (56.).

Borítókép: Nyúzták egymást a csapatok, futballból kevesebbet láthatott a közönség (Fotó: Földi Imre)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.