Supka szerint a csapata rövid idő alatt kivégezte magát

Csúnya vereségbe futott bele hazai pályán a Mezőkövesd a labdarúgó NB I ötödik fordulójának pénteki nyitómérkőzésén. A majdnem egy órán keresztül emberhátrányban játszott sárga-kékeket a Zalaegerszeg intézte el 5-0-ra. Így értékelt az összecsapást követően Supka Attila, illetve Ricardo Moniz, a két csapat vezetőedzője.

Magyar Nemzet
2022. 09. 03. 9:10
NB I Ikoba Zalaegerszeg Mezőkövesd
Fotó: Kovács Péter Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talán teljesen más irányt vett volna a mérkőzés, ha Dino Besirovic belövi a 26. percben a Mezőkövesdnek megítélt büntetőt. Ám nem tette, a házigazda pedig ezután elindult lefelé a lejtőn. Előbb Bobál Dávid a 34. percben rendkívül nehéz helyzetbe hozta a csapatát, a védő a vendégek térfelén szabálytalankodott Bojan Szankoviccsal szemben, amiért kiállította őt Erdős József játékvezető. Ezt követően nem bírta tartani a tempót a Zalaegerszeggel a hazai gárda. Az első félidőben még csak egy, a másodikban viszont négy gólt szereztek a vendégek, élükön a triplázó Eduvie Ikobával, és rendkívül simán, 5-0-ra behúzták a meccset.

Supka Attila szerint a kövesdiek magukat hibáztathatják a kínos eredményért.

– Azt gondolom, kicsit saját magunknak is köszönhetjük ezt a csúnya vereséget – kezdte értékelését az M4 Sportnak a hazaiak vezetőedzője. – A tizenegyest értékesíteni kell, utána pedig nem szabad ilyen szabálytalanságot elkövetni. Rövid idő alatt kivégeztük magunkat. Tudtuk előre, hogy ez egy nehéz mérkőzés lesz még tizenegy a tizenegy ellen is. A kiállítás után olyan gólokat kaptunk, amelyek nagyban befolyásolták a mérkőzést, nem koncentráltunk úgy, ahogy kellett volna. A szünetben azt kértük a játékosoktól, hogy próbáljanak meg fegyelmezettek maradni, hátul pedig legyenek kompaktak. Ez meg is volt, viszont a rögzített helyzeteknél nem úgy álltak oda, ahogy kellett volna, ezeknek köszönhetően pedig el tudta dönteni a mérkőzést a Zalaegerszeg.

Ricardo Moniz érthető módon jóval elégedettebb volt a maga csapatával.

– Volt, amikor a piros lap ellenünk szólt, most mellettünk, így szerencsénk is volt ma. Ikoba már nagyon türelmetlenül várta, hogy lehetőséget kapjon. Mondtam neki korábban, hogy el fog jönni az a pillanat, amikor szükség lesz rá. Most három fantasztikus gólt lőtt, és a végén már mindenki őt próbálta fogni – dicsérte játékosát a ZTE trénere. – Nem gondolom, hogy ezek után pihennünk kellene. Remek sikert értünk el ma este, és építenünk kell erre.

NB I, 5. forduló

Péntek:

Mezőkövesd–Zalaegerszeg 0-5 (0-1), Városi Stadion, 1200 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Ikoba (40., 49., 70.), Gergényi (74.), Szalay Sz. (89.). Kiállítva: Bobál (35., Mezőkövesd)

Szombat:

Kecskeméti TE–Paksi FC 14.00 (tv: M4 Sport +)
Vasas FC–Puskás Akadémia FC 16.15 (tv: M4 Sport +)
Debreceni VSC–MOL Fehérvár FC 18.15 (tv: M4 Sport)

Vasárnap:

Kisvárda–Budapest Honvéd 14.45 (tv: M4 Sport +)
Újpest FC–Ferencvárosi TC 17.30 (tv: M4 Sport)

A tabella:
 1.  Kisvárda       6  4   2   -     16-8  14 pont
 2.  Ferencvárosi TC              4  4   -   -      9-1  12
 3.  Zalaegerszeg                 6  3   1   2     13-9  10
 4.  Kecskeméti TE                6  2   3   1      7-5   9
 5.  Puskás Akadémia           6  2   3   1      6-4   9
 6.  Paksi FC                     5  2   2   1    11-10   8
 7.  Mol Fehérvár        5  2   -   3     7-10   6
 8.  Budapest Honvéd              6  1   2   3     6-12   5
 9.  Mezőkövesd      7  1   2   4     8-15   5
10.  Vasas FC                     6  -   4   2      5-7   4
11.  Debreceni VSC                6  -   4   2     9-13   4
12.  Újpest FC                    5  -   3   2      4-7   3

 

Borítókép: Eduvie Ikobát ünneplik a társak, aki triplázott a Mezőkövesd otthonában (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.