Volt rá okuk, már a derbi előtt ünnepeltek a fradisták

Rendhagyó edzést tartott pénteken a Ferencváros labdarúgócsapata. A játékosok felköszöntötték ötvenkilencedik születésnapján Sztanyiszlav Csercseszovot, a vezetőedző hálája jeléül térdet hajtott előttük. Szurkolói vasárnap is ünneplést várnak a Fraditól, a címvédő talán még sohasem számított annyira a meccs esélyesének az Újpest ellen, mint most a labdarúgó NB I 7. fordulójában, de a derbi az mindig derbi.

Magyar Nemzet
2022. 09. 02. 16:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csapat nevében köszöntötte fel Sztanyiszlav Csercseszovot az ötvenkilencedik születésnapján, aki térdhajlítással viszonozta a rögtönzött ünnepséget, miként az a Fradi videóján látható.

– Nagyon jólesett a köszöntés, megmondom őszintén, nem számítottam rá. Köszönöm mindenkinek – mondta mosolyogva a vezetőedző, aki ezt követően bele is csapott a munkába.

Az FTC négy forduló után is százszázalékos az NB I-ben, csak azért nem vezeti a tabellát, mert két mérkőzéssel kevesebbet játszott a Kisvárdánál, amely ugyancsak kiválóan rajtolt.

Az Újpest viszont öt meccs után is nyeretlen, három döntetlen mellett két vereség a mérlege, legutóbb csütörtökön a Honvéd vendégeként játszott 0-0-t, ami sehogy sem nyerte el a szurkolók tetszését, mindkét csapat kemény magja az ismert rigmussal fejezte ki lesújtó véleményét.

– Kemény meccs volt, főleg lélektani szempontból. Fontos lett volna, hogy a csapat önbizalmat szerezzen, mivel a legutóbbi meccset elveszítettük. Nem vagyok elégedett a mai teljesítményünkkel. Egyetlen jó dolog az, hogy nem kaptunk gólt, ez bizakodásra adhat okot, a védelmünk viszonylag jól működött. Sokkal eredményesebbnek kell lennünk. Bízunk benne, hogy Gouré játéka is javulni fog. Ne felejtsük el, hogy ő nemrég csatlakozott a csapathoz, időre van szüksége a beilleszkedéshez –  értékelte a találkozót Milos Kruscsics az M4 Sportnak nyilatkozva, majd röviden a Fradi elleni meccsre is kitért:

– Komoly falat lesz a Ferencváros, más szintet képvisel. Abban biztos vagyok, hogy a játékosaim mindent beleadnak majd.

Szerb kapus érkezett

Az Újpestben akár már a derbin pályára léphet a frissen igazolt szerb kapus, Djordje Nikolics. A 25 éves hálóőr hat éven át volt a svájci FC Basel labdarúgója (itt játszik Szalai Ádám), a nyáron lejárt a szerződése és szabadon igazolhatott el.

– Nagyon örülök annak a lehetőségnek, hogy csatlakozhattam az Újpest csapatához. Alig várom már, hogy először pályára léphessek. Hat évet töltöttem a svájci bajnokságban, most úgy érzem, hogy itt volt az ideje a váltásnak. Egy ambiciózus, igazi történelemmel bíró klubhoz jöttem, és bízom benne, hogy együtt komoly célokért tudunk küzdeni. A bajnokság kapcsán sokat hallottam arról, hogy mennyire jó az infrastruktúra és arról is, hogy a ligában játszó csapatok egyre magasabb színvonalat képviselnek. Tudom azt is, hogy ennél és a többi klubnál is sok szerb játékos szerepel és szívesen játszanak itt. Jókat hallottam az egész környezetről, így boldog vagyok, hogy itt lehetek – mondta Nikolics az Újpest FC honlapjának

Szokták mondani, a derbin mit sem számít a két csapat tabellán elfoglalt helyezése, az aktuális forma dönt, de most egyértelműen a zöld-fehérek a találkozó esélyesei.

A jelenlegi forma mellett a közelmúlt összecsapásai is a Ferencváros sikerét ígérik, mivel a zöld-fehérek tízmeccses győzelmi sorozatban vannak riválisukkal szemben. Az Újpest legutóbb 2019 februárjában szerzett pontot, győzelmet pedig 2015 decemberében aratott derbin. A két patinás fővárosi együttes 236. bajnoki találkozóját vívja egymással, az FTC 112, az Újpest 61 győzelemnél tart, 62-szer pedig döntetlennel zártak a felek.

A 7. forduló pénteken a Mezőkövesd–Zalaegerszeg mérkőzéssel kezdődik, és az Újpest–Ferencváros meccs zárja a programot vasárnap este.

NB I, 7. forduló:

Péntek:
Mezőkövesd–Zalaegerszeg 20.00

Szombat:
Kecskemét–Paks 14.00
Vasas–Puskás Akadémia 16.15
Debrecen–Fehérvár FC 18.15  

Vasárnap:
Kisvárda–Budapest Honvéd 14.45
Újpest–Ferencváros 17.30

    A tabella:
 1. Kisvárda      6  4   2   -    16- 8  14 pont
 2. Ferencváros           4  4   -   -     9- 1  12
 3. Kecskemét             6  2   3   1     7- 5   9
 4. Puskás Akadémia 6  2   3   1     6- 4   9
 5. Paks      5  2   2   1    11-10   8
 6. ZTE             5  2   1   2     8- 9   7
 7. Fehérvár            5  2   -   3     7-10   6
 8. Mezőkövesd       6  1   2   3     8-10   5
 9. Honvéd           5  1   1   3     6-12   4
10. Vasas                6  -   4   2     5- 7   4
11. Debrecen           6  -   4   2     9-13   4
12. Újpest            4  -   2   2     4- 7   2

Borítókép: Sorfalat álltak a fradisták Csercseszovnak (Fotó: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.