Pakson hirtelen elgondolkodtatóvá vált a helyzet

Pánik nincs, de a helyzet minimum elgondolkodtató Pakson. Az NB I – immár csak egyik – szín magyar csapata egymás után kétszer is 3-1-re kapott ki, a listavezető Kisvárda után a Kecskemét leckéztette meg Waltner Róbert együttesét. A vezetőedző önkritikus, magában is keresi a hibát. Illik szót ejteni a Kecskemétről is, amely viszont erőn felül teljesít, hét forduló alatt tizenkét pontot gyűjtött, s feljött a harmadik helyre a tabellán.

Magyar Nemzet
2022. 09. 04. 10:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kecskemét a labdarúgó NB I majdnem szín magyar csapata. A Paks elleni szombati meccsen is egyetlen légiós, Uros Duranovics jutott szóhoz Szabó István együttesében. A KTE is azt bizonyítja, nincs feltétlenül szükség tucatnyi külföldi futballistára az eredményesség érdekében. A jól szervezett, lelkes csapat összességében simán és megérdemelten győzte le 3-1-re a Paksot.

A vendégeknél rögtön a hazatérése után a kezdőbe került Hahn János, de ezúttal sem ő, sem a góllövőlista (holtversenyes) vezetője, Varga Barnabás nem tudott segíteni a Paksnak, amely rég látott enervált játékkal maradt alul. 

Waltner Róbert: Átgondolom...

Az első négy meccs azt üzente, valamint távozását nem érzi meg a Paks, a legutóbbi két vereség azonban elgondolkodtató. Ennek szellemében értékelt Waltner Róbert is, aki a kliséket kerülve őszintén, önkritikusan értékelte a mérkőzést:

– Nagyon csalódott vagyok. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen bajnoki rajt után ilyen teljesítményt nyújtunk az utolsó két találkozónkon. Abban bíztam, hogy tanultunk az előző mérkőzésünkből, és nem esünk ugyanabba a hibába. Sajnos nem így lett. Gratulálnunk kell a Kecskemétnek, megmutatták, hogy akarattal és küzdéssel milyen eredményeket lehet elérni. A hazaiak ma ebben fölénk nőttek, ami rendkívül bosszant, mert én ebben hiszek. Nem az a típusú edző vagyok, aki feladja, és a játékosoknál is azt szeretném elérni, hogy sokkal több akarattal, futással és alázattal futballozzanak.

 

Az alap, hogy a mentális rész mindig rendben legyen, akárhogy is megy a játék, nálunk ma ez újfent nem volt meg, ennek köszönhetjük a vereséget.

 

Rosszul kezdtük a mérkőzést, majd Windecker kiválása is megzavarhatta a csapatot, hiszen az egyik legharcosabb játékosunkról van szó. Nem szeretnék ugyanakkor kifogásokat keresni, mert egy ilyen meccs után nem lehet. Sajnos rendre visszatérnek azok a problémáink, amiket folyamatosan kielemzünk a hétköznapokban.

A következőkben átgondolom, miben hibázhattam, és megpróbálom megtalálni a kiutat, hogy a bennünk található képességek a mérkőzések alkalmával is kijöjjenek. Az ugyanakkor biztos, elsősorban a fegyelmen, a koncentráción, a hozzáálláson kell változtatni.

Erre rímelve nyilatkozott a csapat csatára, Haraszti Zsolt is.

 

– Szégyellem magam a teljes csapat nevében, és úgy gondolom, nyugodtan fogalmazhatok így.

 

Azt kaptuk a Kecskeméttől, amit vártunk. Tudtuk, hogy így fognak küzdeni, három egész napunk volt erre felkészülni, kudarcot vallottunk. Hiába hajtottunk, a hazaiak élesebbek és vérmesebbek voltak. Rendre rosszul jöttünk ki a döntő helyzetekből. Az első félidő második felében lehetett volna még sanszunk, adódott is két-három lehetőségünk, viszont a második játékrész elején olyan gólt kaptunk, amit nem szabad, és ez igaz a többi hazai találatra is. Ezen a szinten ezek nem férnek bele – mondta Haraszti Zsolt a Paks honlapjának.

A rotáció a siker egyik kulcsa

– Amikor a sorsolást megkaptuk, kialakítottunk egy stratégiát. Elhatároztuk, hogy amikor a bajnokság szerda-szombat ritmusban folytatódik, többet fogunk rotálni, mert amikor modelleztük a heti három meccset, akkor láttuk, hogy az sok a csapatnak. Szerencsések voltunk, hogy két szombati találkozót játszhattunk itthon, és szerdán utaztunk idegenbe. Nem adtuk fel a Fehérvár elleni összecsapást sem, mert az tiszteletlenség lett volna, de akkor több olyan játékos is lehetőséget kapott, aki azelőtt kevesebbet – beszélt a Kecskemét szerepléséről olyan higgadtsággal Szabó István, mintha valamelyik nyugati sztárklub edzőjét hallanánk. Ennek szellemében elemezte a Paks ellen meccset is.

 

– Heten is a kezdőben kaptak helyet, akik szerdán nem léptek pályára.

 

Ez meglátszott az első pillanattól, hiszen kiválóan kezdtünk, frissebbek voltunk. A kihagyott helyzetek azonban megfogtak minket, így az első félidő végén sokszor önfeláldozóan kellett belevetődnünk a paksi lövésekbe. A szünetben megbeszéltük, hogy a második játékrészben Katona Bálint és Banó-Szabó Bence is többet fusson be üres területekbe, vezessék rá a védőkre lendületből a labdát. Nagyszerű érzés, hogy minőségi játékosaink vannak a padon. Szabó Levente kiváló formájának is nagyon örülök, és minden játékosomnak gratulálok! A szurkolóinknak ismét köszönjük a nagyszerű támogatást!

Az NB I hetedik fordulójában vasárnap két mérkőzést rendeznek. A listavezető Kisvárda a Honvédot fogadja, a derbin pedig az FTC az Újpesthez látogat.

NB I, 7. forduló:

Péntek:
Mezőkövesd–Zalaegerszeg 0-5 (0-1), Városi Stadion, 1200 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Ikoba (40., 49., 70.), Gergényi (74.), Szalay Sz. (89.). Kiállítva: Bobál (35., Mezőkövesd)

Szombat:
Kecskemét–Paks 3-1 (0-0), Kecskemét, v.: Csonka. Gólszerzők: Katona B. (47.), Banó-Szabó (72.), Szabó L. (88.), illetve Sajbán (81.)
Vasas–Puskás Akadémia 1-1 (1-0), Illovszky Rudolf Stadion, 1778 néző, v.: Bogár, gólszerzők: Holender (28.), illetve Zahedi (56.)
Debrecen–Fehérvár 1-0 (1-0), Nagyerdei Stadion, 5014 néző, v.: Karakó, gólszerző: Do. Babunszki (45+2.).

Vasárnap:
Kisvárda–Budapest Honvéd 14.45
Újpest–Ferencváros 17.30

Borítókép: Waltner Róbert nagyon csalódott (Fotó: Paksi FC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.