Hazatérő gólkirálya sem segíthetett a Pakson Kecskeméten

A labdarúgó NB I 7. fordulójában az újonc Kecskemét hazai pályán 3-1-es győzelmet aratott a Paks ellen, amelybe a kezdőcsapat tagjaként tért vissza a bajnokság tavalyi gólkirálya, Hahn János.

Magyar Nemzet
2022. 09. 03. 16:08
null
Kecskeméti TE – Paksi FC OTP Bank Liga, 7. forduló Kecskemét, Széktói Stadion Fotó: BUS CSABA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétközi fordulóban, szerdán a Fehérvár ellen veszítette el veretlenségét az újonc Kecskemét az NB I-ben, amivel a tavaszi másodosztályú időszakot is beleértve 18 meccses szériája szakadt meg. Ettől azonban láthatóan nem fogott padlót Szabó István együttese.

A Kecskemét öt perc után már két góllal is vezethetett volna, előbb Djuranovics hagyott ki egy nagy helyzetet, majd Banó-Szabó egy még nagyobbat – miután tizenegyest harcolt ki, a bal kapufát találta el a büntetőből.

A tizenegyesnél paksi oldalról szabálytalankodó Windecker már a tizedik percben cserét kért, mint kiderült, már a bemelegítésnél szédült. Később feléledt a Paks is, amelybe a kezdőben tért vissza az átigazolási időszak legvégén a DAC-tól szerződtetett Hahn János, az NB I tavalyi gólkirálya.

Hiába volt azonban az első félidőben 13 paksi és öt kecskeméti lövés kísérlet, 0-0 volt az állás a szünetben. Fordulás után nem kellett sokat várni az első találatra, a félidőben becserélt Katona Bálint a 47. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak – 1-0.

A mérkőzés a 72. percben látszott eldőlni, amikor Banó-Szabó lesgyanús helyzetben talált a kapuba, s a VAR végül megadta a Kecskemét második gólját – 2-0.

A 80. percben szépített a Paks, amely Varga Barnabás passza után Sajbán Máté góljával szerzett gólt – 2-1. Csakhogy a Kecskemét a 88. percben Szabó Levente a forduló előrebocsáthatóan is az egyik legszebb gólját szerezte: labdát szerzett, megindult, majd egy szép csel után éles szögből lőtt a kapuba – 3-1.

A Kecskemét tehát azonnal javított a Fehérvár elleni botlás után, megérdemelt győzelmet aratott, és hét forduló után már 12 pontot számlál, míg a Waltner Róbert-vezette Paks a nyolc pontjával marad a középmezőnyben. 

OTP Bank-liga, 7. forduló: Kecskeméti TE–Paksi FC 3-1 (0-0), Kecskemét, v.: Csonka, gólszerzők: Katona B. (47.), Banó-Szabó (72.), Szabó L. (88.), illetve Sajbán (81.)

Borítókép: A Kecskemét a Paks fölé nőtt (Fotó: Petőfi Népe/Bús Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.