Dzsudzsák mesteri gólpassza után végre győzött a Debrecen

Edzőváltás után, Dombi Tibor vezetésével a Fehérvár ellen szerezte meg idénybeli első győzelmét a Debrecen labdarúgócsapata az NB I 7. fordulójában. Dzsudzsák Balázs nagy kedvvel játszott, szép gólpasszt adott, a Fehérvár pedig katasztrofálisan teljesít idegenben, ahol négyből négy vereség a mérlege.

Magyar Nemzet
2022. 09. 03. 20:11
null
Fotó: KOVACS PETER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állt a bál Debrecenben a héten, hiszen a vezetőség átigazolásait is nyíltan kritizáló Joao Janeiro vezetőedzőt a ZTE elleni vereség után menesztették a posztjáról, a helyére pedig a klub örökös másodedzője, egykori legendás szélsője, Dombi Tibor került megbízott edzőként.

Nem volt könnyű Dombi öröksége, hiszen a Debrecen a három még nyeretlen csapat egyike volt a forduló előtt (a Vasas és az Újpest mellett), az ellenfél pedig a bajnokság papíron egyik legerősebb csapata, a Fehérvár volt, amely nemrég még a bundesligás Köln ellen az Európa-konferencialiga-csoportkörért küzdött, nem mellesleg kilenc éve veretlen volt Debrecenben.

Az első félidőben mutatott színvonalról csak egy siralmas adat: mindkét csapat egyetlenegyszer találta el a kaput.

A debreceniek mégis örülhettek, ugyanis az az egy gólt eredményezett az első félidő hosszabbításában. Ehhez kellett szép gólpassza: a Loki csapatkapitánya a jobb szélen gyűjtött be egy lecsorgó labdát, Hangya mellett elhúzta, majd szép ívben tekert középre. Babunszkinak nem volt nehéz dolga a kapuba fejelni, már csak azért sem, mert középen Negóék lemaradtak róla – 1-0.

Szünet után a Fehérvár képtelen volt újítani, nagy rohanásba kezdett Michael Boris csapata, tette ezt helyzetek nélkül. A legnagyobb veszélyt debreceni oldalon Dzsudzsák szabadrúgása okozta az 55. percben, Kovács kapus nagy bravúrral védte a lövést. A válogatottban valószínűleg búcsúmeccset kapó 35 éves középpályás nagy kedvvel játszott, a hajrában még egy szép Zidane-cselt is bemutatott.

A Debrecen megszerezte idénybeli első győzelmét, amelyre nagy szüksége volt, a Fehérvár pedig a negyedik idegenbeli bajnokiját is elveszítette ebben az idényben, s ezeken a gólkülönbsége immáron 10-1-es mínuszban van.

OTP Bank Liga, 7. forduló: Debreceni VSC–MOL Fehérvár FC 1-0 (1-0), Nagyerdei Stadion, 5014 néző, v.: Karakó, gólszerző: Do. Babunszki (45+2.).

Borítókép: Győzelemnek örülhetett a Debrecen (Fotó: Kovács Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.