Lélegzetelállító ajándékot kaphattak a szaúdi játékosok

Busás jutalomban részesülhettek a katari labdarúgó-világbajnokság eddigi legnagyobb csodáját végrehajtó, az argentinokat elpáholó szaúd-arábiai válogatott tagjai: sajtóhírek szerint Mohammed bin Szalman al-Szaud koronaherceg luxusautóval ajándékozott meg minden játékost. A szaúdiak egyik hőse, Szaleh Al-Sehri tagadja, hogy ilyesmi történt volna.

Magyar Nemzet
2022. 11. 26. 10:02
FIFA World Cup 2022 - Group C Argentina vs Saudi Arabia
epa10320159 Abdulelah Almaki of Saudi Arabia reacts after the FIFA World Cup 2022 group C soccer match between Argentina and Saudi Arabia at Lusail Stadium in Lusail, Qatar, 22 November 2022. EPA/Mohamed Messara Fotó: Mohamed Messara
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szaúd-arábiai válogatott labdarúgói feltehetően soha nem felejtik el a napot, amikor Katarban 2-1-re legyőzték a vezérletével a világbajnoki cím megszerzésére hajtó Argentínát. Ha pedig mégis megtennék, lesz, ami emlékeztesse őket az elképesztő bravúrra.

A szaúdi koronaherceg, Mohammed bin Szalman al-Szaud ugyanis nagy futballrajongó, és természetesen ahogy az országban mindenki, ő is kitörő örömmel figyelte a történteket. Boldogságának sajtóhírek szerint a jelét is adta, személyesen gratulált minden játékosnak, sőt, 460 000 dollár értékű (közel 181 millió forint) ajándékkal is meglepte őket a nagyszerű teljesítményért. A CNN úgy értesült, a szaúdi hősök köszönetként egy-egy Rolls-Royce Phantommal gazdagodtak.

Frissítés: Szaleh Al-Sehri, a szaúdiak egyik gólszerzője, tagadta, hogy társaival ilyen meglepetésben részesültek volna.

– Azért vagyunk itt, hogy az országunkat szolgáljuk, és a legjobbunkat nyújtsuk. Ez a legtöbb, amit elértünk – mondta a válogatott sajtótájékoztatóján a futballista. – Éppen elég jutalom, hogy az országomat szolgálhatom – tette hozzá.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022 

 

Borítókép: Abdulelah al-Malki Argentína legyőzését követően (Fotó: EPA/Mohamed Messara)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.